Boda Zsófia 2015 óta az Irodalmi Rádió szerzője. Verseivel rendszeresen sikeresen szerepel pályázatainkon. Művészportréjában életéről, családjáról, munkájáról, megjelent köteteiről és verseiről beszélgetünk. A művek előadásában Pintér Lilla segédkezik.

A szerző bemutatkozása:

Boda Zsófia Borbála, Buksi vagyok. 1981. április 7-én születtem Tatabányán. A tatai Eötvös József Gimnáziumban érettségiztem. Miután nem vettek fel az Állatorvosi Egyetemre, így a PATE  állattenyésztő mérnöki szakán voltam diák, majd a győri SZIF-en és SZE-en végeztem el főiskolai szinten a környezet- és településmérnöki szakot. 2005 áprilisától 2013 májusáig a Komárom-Esztergom Megyei Kéményseprő Kft-nél dolgoztam, mint műszaki előadó és kéményseprő mester. 2013 májusától a Tatai Állatgyógyászati Központban dolgozom, mint állatorvosi, állategészségügyi szaksegéd. Vívok, párbajtőrözök és kardozok amatőr szinten, kisebb-nagyobb sikerekkel. 2008 nyarától írok verseket, már öt kötetem jelent meg.

Az alábbi irodalmi társaságok pályázatán értem már el sikereket alkotásaimmal:

– győri Baráti Molnár Lóránt által megalapított költők köre,
– Tatai Versbarátok Köre,
– Országos Mécs László Irodalmi Társaság,
– Irodalmi Rádió,
-Barátok Verslista,
– Utolsó Olvasóért Társaság.


Boda Zsófia verseiből egy hangoskönyvet is készítettünk, ahol szintén Pintér Lilla tolmácsolja mind az 58 alkotást. A hangoskönyv is teljes terjedelmében meghallgatható itt:

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk,…