Irodalmi Rádió nyári tábor 2018.

Szeretettel invitálunk idei egyhetes alkotótáborunkba!
Helyszín: Nádas Panzió, Tiszafüred
Időpont: 2018. augusztus 14-20.

 

Idén, ahogy tavaly is, minden alkotónak biztosítjuk a bemutatkozási lehetőséget a felolvasóestek keretén belül, ahol most is különféle csapatépítő, ügyességi és szellemi vetélkedőkkel színesítjük az összejöveteleket.
Szeretettel várjuk régi és új tagjainkat, mindenkit, aki szívesen találkozna a régi ismerősökkel, s azokat az új tagjainkat is, akik szeretnék megismerni a szerkesztőket, alkotótársaikat, s egy vidám, feledhetetlen hetet együtt tölteni velünk. A meghívás nemcsak a szerzőkre vonatkozik, hanem családjukra, barátaikra egyaránt.

Elhelyezés: 2-3-4 ágyas szobákban.
Minden szobához tartozik: klíma, hűtő, tv, zuhanykabinos fürdő, wc

A szállást bemutató videó:

Részvételi díj:
Blogszerzőknek és hozzátartozóiknak: 57.000 Ft/fő
két részletben fizetendő (előleg 22.000 Ft, fennmaradó rész: 35.000 Ft érkezéskor)

Új jelentkezőknek (akik nem blogszerzők) és hozzátartozóiknak: 62.000 Ft/fő
két részletben fizetendő (előleg 27.000 Ft, fennmaradó rész: 35.000 Ft érkezéskor)

A részvételi díj tartalmazza:
a szállást,
az idegenforgalmi adót,
minden nap reggelit és vacsorát,
a felolvasásokon való részvételt.

Ezen felül ingyen használható:
kültéri medence, zárt parkoló, sportpálya, minigolf, grill terasz

Továbbá:
minden résztvevőnek egy térítésmentes alkalom a szaunában és yakuzziban.

Tarts velünk Te is!
Jelentkezésed várjuk a nyaritabor@irodalmiradio.hu ímélcímre

Ajánlott látnivalók:

A környék ideális kirándulóhely, Tiszafüreden van például a híres Kócsag Rezervátum, mely a Hortobágyi Nemzeti Park része. Továbbá a vidéken lovaglásra, lovas túrákon való részvételre, kerékpáros túrákra, a városban lévő számos kikötőnek köszönhetően pedig horgászásra, vízi-túrákra is van lehetőség.

Tisza-tavi Ökocentrum – Poroszló (10 km)
Az Ökocentrum turisztikai- és rendezvényközpont, amely egy helyen gyűjti össze és tárja látogatói elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. Négyszintes látogatóközpontja 2.600 négyzetméteren várja az érdeklődőket, állandó kiállításai, háromdimenziós vetítőterme és hatalmas, 735.000 liter össztérfogatú édesvízi akváriuma révén igazi természetközeli élményt nyújt.

 

Tiszafüreden a Thermal Strand- és Gyógyfürdő az év minden napján nyitva áll. A fürdőben többféle medence, gyógyvíz, a környéken pedig számos kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket.
A strandon egy úszómedence, korszerű strandmedence, egy új, nyitott ülőpados gyógyvizes medence, valamint egy fedett termálmedence található. A termálmedence 38 fokos alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvize jól alkalmazható regenerálódásra, valamint különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek gyógyítására.

 

A panziótól mindössze 22 km-re fekvő Hortobágy elvarázsolja a látogatókat! Látogasson el és tekintse meg Ön is Magyarország legrégebbi Nemzeti Parkját!
Győződjön meg Ön is a táj szépségéről és ismerje meg az állatvilág ritkaságait! A mocsarak és halastavak a madarak fészkelésének és vonulásának európai jelentőségű helyszínei: eddig 342 madárfaj előfordulását regisztrálták itt, melyek közül ezidőtájt 152 fészkel is a Nemzeti Parkban. A Magyarországon átvonuló darvak 95 %-a a Hortobágyon megpihenve repül tovább, az eddig megfigyelt legnagyobb éjszakázó darutömeg 55 ezer madarat számlált. A daru- és vadlúdvonulás az itteni madárvilág életének egyik legszebb, nemzetközi hírű látványossága. Ez az élettere Közép-Európa legnagyobb kanalasgém-állományának és számos más gémfajnak, a batlának és kárókatonáknak, valamint igen fontos költő- és vonulóhelye számos énekesmadárfajnak.

Tiszafüred Szabadstrand – Tiszafüred szabad strandja szintén ideális hely a kisgyermekes családok részére is, hiszen lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő vize kiváló kikapcsolódási helyszínt biztosít mindenki számára. A strand vízminősége évek óta ugyanúgy, mint a tó többi strandjáé, kiváló. A strand és környéke, a Halas-tér színes programok otthona.  A parton éttermek, vízi sporteszköz kölcsönző áll a vendégek szolgálatára, úgy mint a közeli csónakkikötők és kempingek.
A strandolás és parkolás ingyenes.
Szabadstrandok találhatók még Poroszlón, Abádszalókon, Sarudon, Kiskörén és Tiszanánán is.

Kalandsziget – Tiszafüred: A Kalandsziget a Tisza-tó közepén, Tiszafüreden helyezkedik el és számtalan élményekkel teli programot kínál mindenki számára a sport és szabadidő aktív eltöltésére egy csodálatos erdei környezetben. A Kalandszigeten található játékok és élmények mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtanak. A 15 m magas mászótorony és kilátó, a 140 akadályból álló kalandpálya rendszer, az óriás csúszópályák egyaránt kínálnak izgalmas és vidám perceket. A Kalandsziget 18 hektáros területén, palló úton közlekedhetünk a sziget csodálatos élővilágát figyelve.

 

Aquaglide Vízijátszótér és Élményfalu – Sarud:
A sarudi strandon megnyílt – több mint 2400 négyzetméter alapterületű – Aquaglide vízi-játszótér, nemcsak az első ilyen park Magyarországon, de méretét tekintve a legnagyobb Közép-Európában és az öreg kontinensen is csupán egy nagyobb ilyen vízipark található, Franciaországban.

 

Tiszaigari Arborétum – A 2016-2017 évben elvégzett felújítási és növényállomány fejlesztési folyamat végeredményeként új fényben tündököl a Tiszaigari arborétum. A növényállomány bővítésének folyamata egy 43 darabból álló tölgy fajtagyűjtemény kialakításával kezdődött el, melyet 65 cserje- és 14 rózsafajta ölel körül. A bemutatásra kerülő fafajokat, a helytörténeti érdekességeket új ismertető, eligazító táblák jelzik. A korábban kialakított gyűjtemény felülvizsgálata folyamatos, a kipusztult egyedek cseréje az arborétum új vezetőjének szakmai felügyelete mellett zajlik.

Múzeumok Tiszafüreden: Kiss Pál Múzeum, Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház, Meggyes Csárdamúzeum

Tiszafüredet bemutató videó:

 

További közeli úticélok lehetnek: Berekfürdő (30 km), Hajdúszoboszló (65 km), Debrecen (70 km)


2017.

2017. augusztus 14-20. között rendeztük meg idei nyári táborunkat
Egerben, a Rubinia Hotelben.

Az alábbi csoportképre kattintva megtekinthetők a rendezvényen készült fotók
szerkesztőségünk facebook csoportjában: