Egyedül

Néha szeretek egyedül lenni,

A gondolataimban elmerülni.

Mások ilyenkor azt hiszik,

Hátat fordítok nekik.

 

De ki hiszi azt el nekem,

Hogy néha ez az ami kell.

Az életeden elmerengsz,

Így lassan magadra lelsz?

 

Szépen, csendben ülsz,

Mélyen magadba merülsz,

A fejedben minden kiderül,

És végül a helyére kerül.

 

Ezért olyan jó egyedül,

Így érzem magam remekül.

A bánat messze elkerül,

Közben kedvem felderül.

Kiss Dóra
Author: Kiss Dóra

Kiss Dóra vagyok, 13 éves. Budapesten születtem 2002. november 04-én. Jelenleg Nagyvenyimen lakok és a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában tanulok. Kicsi korom óta szeretem a meséket és a verseket, szinte azon nőttem fel. Mikor még nem tudtam olvasni, a szüleim meséltek nekem este, lefekvés előtt. A mesék után jöttek a kisregények. A lovas történetek a kedvenceim, például: Félhold farm, Lódobogás, Rét-völgyi pónik, Malomvölgyi lovas kalandok. Ezek sorozatok és mivel a történetekben sokat lovagoltak, érdekelt ez a sportág. Bele is kezdtem és nagyon élvezem. Elsős korom óta a magyar volt a kedvenc tantárgyam. Emlékszem, mintha csak tegnap lett volna: Negyedikben egy fogalmazást kellett írni, amiben magamat jellemeztem. Mindenkinek nagyon tetszett. Majd később egy verset, aztán megint egy verset írtam. Egészen jól sikerültek az első próbálkozásaim, a tanáraim is bíztattak, így a lovaglás mellett ez is a szenvedélyemmé vált. Egy idő után már kisebb meséket is írtam és szeretnék még sok-sok mesét és verset írni.  

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Egy válasz

  1. A végén a rímek kiválóak: a sok rím ellenére sincs köztük ragrím.
    Témát tekintve az Egyedül és a magány különbségéről kell írni. Jól érezhető a versből a különbségük. Az egyedülség, ez az egyedülség szükséges és pozitív, ellenben a magány valahogy a negatív előjellel kapcsolódik össze.
    Az egyedülség oka: szeretni egyedül lenni. Vágy. Nem a később előkerülő magunkba merülés mint cél. Ennek az egyedülségnek talán nincs is célja, csak oka. Minden kiderül és minden a helyére kerül: nem cél, helyette végeredmény. Talán kikerülhetetlen.
    Kiderül, helyére kerül.Mi, hogyan, … erről nem esik szó, mindenki vonuljon félre, merüljön magába-és megtudja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük