Őrangyalom

Gyakran látom, mindig megcsodálom a legújabb vasúti mozdonyokat, hogy milyen csendesen húzzák a hozzá csatolt kocsikat.
Eltűntek a régi gőzmozdonyok,melyek ontották magukból a füstöt és a gőzt.Ilyenkor jut eszembe egy gyermekkori történet.
Visszagondolva félelmetes élménybe volt részem és féltem a mozdonyoktól még felnőtt koromban is.Habár rég múzeumba került néhány darab belőle, az új mozdonyokat is csak messziről szeretem szemlélni.
Kisgyerek voltam, utazáshoz készülődtünk. Anyám felöltöztetett és én is felöltöztettem kedvenc rongybabámat, hisz nem hagyhattam otthon. Nagyon szép baba volt,hosszú lábai lelógtak, fején csúcsos kötött sapkája volt.
Készen álltunk az utazásra. A vasútállomáson már sokan várakoztak az érkező vonatra. Anyám szorította a kezemet, én meg a babámat, hogy ő se féljen.
Jött is a vonat, mozdonya pöfögve és gyorsan érkezett az állomásra,nagy dudálással és rettenetesen nagy gőzt bocsájtott ki ott ahol mi álltunk.
Az ijedségtől kiszakítottam kezem anyám szorításából és előre a mozdony felé léptem.Nem láttam semmit a nagy robajjal kitörő gőz között.
Mindez pár másodperc alatt játszódott le, amikor éreztem, hogy egy erős kéz hajamba kapaszkodva visszarántott.Egy férfi volt aki közvetlen a hátam mögött állt.
Pár perc rémület után, a kitisztult levegőben anyám ölelő karjában találtam magam.A megmentőm már nem volt sehol, nem volt kinek megköszönni.
A babám kerestem, érte sírtam, amikor megláttam a mozdony mellett, felvettem és magamhoz öleltem. De jó hogy nem lett semmi baja.
Akkor ott a mozdony előtt, a védőangyalom mentett meg engem és a lógó lábú, csúcsos kötött sapkás rongybabámat.

Kozma Barnáné
Author: Kozma Barnáné

Kozma Barnáné Dandé Valéria vagyok,  három éve írok verseket, novellákat  és meséket. Az irodalom szeretete végig kísérte életemet. Különösen szerettem a mesék világát, az állatokat és a természetet. Az Irodalmi Rádió alkotótáborához 2016-ban csatlakoztam, amelynek közösségében jól érzem magam. Pályázataikon, sikeresen  szerepeltem, nyolc antológiájukban jelentek meg írásaim. Három versemet Karády István zeneszerző zenésített meg. Történelmi novellám bekerült az Országút Társulat „ Akiket Isten kihívott csatára” című antológiájába. Verseim  megjelentek a Montázsmagazin, Titera-Tura Kiadó,MANE, Raszter Kiadó, Tollforgatók E könyv, Szülőföldem, Mesél a Napló, Gold Pen Irodalmi Kör antológiáiban. A VII. Benedek Elek nemzetközi meseíró pályázat döntőjébe jutottam. Szerbiai Pannon RTV meghívására , Magyarországról egyedüli meghívottként vettem részt az „ Itthon vagy” pályázat díjazottjaként. Szlogenemet egy hónapig minden nap, többször bejátszották. Közel 300 versem vár kiadásra, nem sokára befejezem első történelmi regényemet. Nemrég a festészettel is barátkozom, ahol szintén megmutatkozik a természet szeretete.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hinned kell

Hinned kell­­ „Valaki jár a fák hegyén*”: az életünknek őre ő, nincs nála nagyobb erő. Megfordít sorsot, életet: csak kegyelméből élhetek. Vírussal büntet hitszegőt, hatalmi

Teljes bejegyzés »

November

Edit Szabó : November November,nem szeretlek, holnapjaim elvetted, első nap temetőben, erősen fogom őt meg. . Fejfán mosolygós arca, egykor régit mutatja, itt hagytalak titeket,

Teljes bejegyzés »

Tigris Tamás és Benjámin

Tigris Tamás a dzsungelben Fütyörészve ballagott, Néha széles jókedvében Ordított is egy nagyot.   A felhőtlen boldogsága Egy picikét hibádzott, Belefáradt a magányba, Keresett egy

Teljes bejegyzés »

A káposztalepke csodája

Élt egy fehér pillangócska A virágos szép mezőn, A szivárványt figyelgette, Nézegette ő merőn.   Csodálta a sokféle színt, Közben pedig kesergett, Egyszínű fehérsége miatt

Teljes bejegyzés »

Genezáreti tó / Biblia Lukács 8:22-25

A Genezáreti tó Author: Mahler-Fürj Katalin Mahler-Fürj Katalin vagyok, Gyomán születtem 1976-ban. Versek írásával 15 éves korom óta foglalkozom, mely számomra nemcsak önkifejeződés, hanem varázslat

Teljes bejegyzés »