Olyan feledékeny vagy Angyalka…

Tegyük fel, hogy a Teremtő hirdetni kezd egy arasznyit

Ez itt a reklám helye.
És most a Teremtő Isten hirdet itt, odafentről. Láttál már ilyet?
Hívjuk őt ezúttal Kék Madárnak, tbk. azért, mert ha nem egyszerűsítenénk (sok neve van neki), nem lenne elég az idő nevezetű büdzséből e hírverésre. Mert komolyan elhitted, h. sietned kell.

Azért biztos van legalább 3kérdésed (a rendkívüli körülményre való tekintettel):
Mi?
Miért?
Mit akar?

Ebben a propagálásban egy Angyalkával jelenik meg K.M., aki Te voltál valamikor, csak nem emlékszel, mert olyan feledékeny vagy Angyalka…(K.M. azt mondja közben, h. ez sem a Te hibád, ő lőtt bakot, mert nem tudott dűlőre jutni a kérdésben. Ha előbb szólt volna arról, h. mindez csak egy játék, elökörködted volna. Azt viszont nem kérte, h. ennyire komolyan vedd!)

A lényeg, h. nem akarja senki, h. vegyél valamit. Ez nem egy bújtatott reklám.
Frankón őszinte, tényleg.
Ezúttal többet akar. Azt, h. adj. (Mondtam, h. őszinte lesz.)

K.M. úgy döntött, nyilvánosságra hoz egy beszélgetést, amit Veled folytatott mielőtt odamentél ahol most VAGY. (Nekem kellett begépelnem, minden szava igaz, tényleg!)
Azt kérdezted Angyalka:
– Mi van már megint K.M.?
K.M. erre azt válaszolta:
– Az Angyalkák nem azért vannak, h. a Mennyben tivornyázzanak szüntelen!
Aztán így folytattátok Angyalka:
– Hát akkor? Van valami jobb program?
– Osztálykirándulás a Földre!
– Nem jártam még a Földön, olyan izgatott vagyok! Mit kell tudnom K.M.?
– Lesznek útjelzők az úton, de ezekről nem adtak ki KRESZ könyvet. Később azonban mindannyian vizsgáztok belőlük.
– Mégis hol biflázhatom be őket?
– Be kell járnod az utat, de maga az út tanít meg majd arra, hogyan járd be őt jól. Ez egy ilyen út.
– És az emberek? Ők milyenek lesznek?
– Különösképp, erre szoktak emlékezni a legkevesebben. Nem lesznek rossz emberek. Pajtik lesznek, akik mindegyike szeret valamit, és mindenki békét akar valamilyen módon, csak a mit és a hogyan az, ami minden utazónak más. De ezek olyannyira, h. néhanapján háborúba torkollnak.
– Mi az a háború K.M.? Úgy beszélj, h. értsem is!
– Van a háború és van a béke. A béke az, amikor megtanultad jól szeretni, amit a másik. A háború pedig az, amikor meg még nem.
– Akkor a szeretet lesz a legfontosabb érzés K.M.?
– Mindig az lesz legfontosabb, amelyikkel rám találsz. És lesznek olyan Angyalkák, akikkel már találkoztál itt fenn. Ilyenkor, ha a szemükbe nézel, érezni fogsz valami földöntúlit. Ha ilyen Angyalkába futsz, kacsints vele össze! Még akkor is, ha ott éppen nem vagytok jóban. Ha meg még nem találkoztál vele, akkor meg azért kacsints vele össze, h. ha majd itt találkoztok, jóban legyetek! Amúgy tutira benne lesz legalább egy osztálytársad abban, ami ott lent mozog! Ezt ne felejtsd soha, ha lehet!
És még valami, figyelj! Csak egyszer mondom el!
– … (Itt csak pislogtál.)
– Olykor el fog tűnni egy pajti majd onnan is. De csak azért, mert indulás nélkül nincs érkezés.
– … Megnéztem a promót, amit adtál K.M. Ezek alapján sokszor látni vélik az ördögöt ott. Félek K.M.! Pontosan hány centivel van az ördög a föld alatt?
– A pokol? Az az, amikor én beszólok Neked, vagy inkább nem szólok már semmit se.
– Oké. Te nem jössz K.M?
– Elkísérlek! Én leszek az, akit úgy fogtok hívni, h. lelkiismeret.
– Várj, leírom K.M.!
– Úgyis elhagyod útközben, de ez sem a Te hibád! Majd igyekszem hangosan szólni. És nem csak Benned leszek. Nem kivételezem, még ha hallasz is majd ilyen pletykákat rólam. Ott leszek Mindenkiben. A legjobb tehát, h. találkozhatunk bármikor, és beszélhetünk is.
– De mondd! Mégis mit vársz tőlem K.M.? Csak ruccanjak ki, aztán jöjjek vissza?
– Csak utazz, és ne hagyj magamra, kérlek!

Kék Madár azt mondta, elég lett volna annyi is, ha egy egyszerű fehér óriásplakátra, nagy vastag fekete betűkkel, tényleg nem túl giccsesen, ráírtuk volna ezt: Olyan feledékeny vagy Angyalka…
Kiváltképp, h. a 3pontba mindig igyekszel azt gondolni, amire én gondoltam, h. gondolj. (És főleg, h. a 3pont a névjegye neki ugye.)
De én tudom, h. nem lett volna elég. Magam is jártam már arra…

Harangi Emese
Author: Harangi Emese

Harangi Emese az Irodalmi Rádió szerzője. Saját weboldal: www.nememind1.hu Irodalmian spirituális online interaktív folyóirat. Hús-vér emberek. Igaz történetek. Közösségi háló. A születési nevem Harangi Emese. Fogolyán Szellő az egyik kedves novellám (Halálosan Szerelmesék) főszereplője, aki első színrelépésén és legelső fellépése közben meg is hal. Mindezt pedig teszi azért, hogy halhatatlanná váljon. Fogolyán Szellő valaki, aki szeretnék lenni, ahogyan szeretnék élni, aki olykor vagyok, amikor csakis legbelülre figyelek. Fogolyán Szellő valaki, aki érzi, hogy mindenki egy, hogy elválaszthatatanok vagyunk, hogy együtt létezünk. Mindannyian, minden egymással létesített interakcióban, szellők vagyunk egy fogoly életében. Szellő, mert: Ha belegondolunk, az élet legnagyobb misztériumai ihletik nem csak a művészeket, de a sokkal hétköznapibb hősöket is. Minden embert visznek előre. Megélésük, megbeszélésük, megfejtésre való törekvésük, mozgatnak bennünket. Ők a lendület. Hány dalt, verset, regényt, festményt, fotót stb. köszönhetünk annak, hogy mérhetetlen milliárdnyi megközelítésből próbáltunk mi, emberek, olyan megmagyarázhatatlan jelenségeket megfogalmazni, mint a szerelem, a szeretet, a halál, a születés, a hit? A talány, a sejtelem és az, hogy mindenkinek megvannak a saját történetei ezekről, a létezés motorja. Megpróbáljuk megfogalmazni, mindenki a maga módján (idetartozik a szomszédasszonnyal való pletyizés is), melyek során új találkozásokra kerül sor, amik új érzelmeket szülnek, és minden kezdődik elölről. Szeretünk, gyűlölünk, félünk, végül gyászolunk...

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A modern civilizáció halála?

Tán elrabolta Hádész szép Európét előled Zeusz, hogy lelke hajón haldoklik, Európa partjai előtt, míg Posszeidon tétlenül nézi vizén tragédiánkat? Author: Erdei Péter Informatikus, vegyészmérnök,

Teljes bejegyzés »

Elmondom neked!

Úgy szeretnék bejárni veled ezer tájat, Lefotózni minden apró kavicsot, minden zöld fűszálat. Válladra hajtanám a fejemet, Miközben együtt kémlelnénk a kék eget. Szellő szárnyán

Teljes bejegyzés »

Az angyal

Péter roppant tudatos harmincas éveiben járó fiatal férfi volt, aki szerette maga irányítani az életét. Nehezen alkalmazkodott másokhoz, ezért többnyire egyedül dolgozott. Szabadúszóként nem okozott

Teljes bejegyzés »

OLY’ ÉVEKET ÉLÜNK

       OLY’ ÉVEKET ÉLÜNK   Oly’ éveket élünk, hol fontos a SZERETET, Hisz’ beszélni ma erről, nem lehet eleget. Szülő és gyermek ki manapság

Teljes bejegyzés »