Ha szorít a cipő

Gyermekkorom nagy élménye volt „ Óz a csodák csodája” című film, beleéltem magam elég jól. Dorothy szép piros cipőjének emléke felnőtt koromig elkísért.
Mindig olyan cipőre vágytam, színére és fazonjára, de soha nem találtam hozzá hasonlót sem.
Az egyik napon, nézegettem a cipőbolt kirakatát, amikor megláttam álmaim cipőjét. Szívem majd kiugrott a helyéről, azonnal a boltba termettem, kértem is a cipőt saját méretemre.
Az eladónő sokáig keresgélt, addig leültem és türelmesen vártam. Végre kijött egy cipővel, de az egy számmal kisebb volt, mint amit kértem. Sebaj én felpróbáltam, nagy nehezen beletuszkoltam a lábam, kicsit szorított, de nem volt erőm ott hagyni. Megnéztem a tükörben nagyon szép volt, nem érdekelt csak az, hogy meg van a csodálatos cipőm.
Ennyi év vágyakozása után miért is hagynám ott, le sem vettem a lábamról, gyorsan fizettem és az üzletből már az új cipőmmel léptem ki.
Azt hittem mindenki irigykedve nézi a cipőmet, de nem így történt, esetleg láttak egy bicegő lányt akinek a cipő szorította a lábát. Minden lépés kín volt, éreztem nemsoká elszédülök. Mire hazaértem a lábamat nem éreztem, alig tudtam lehúzni, hólyagok voltak rajta.
A lábamat pár napig kúrálni kellett, mire cipőt tudtam újra húzni, de az új cipőmre nem tudtam haragudni. Büszkén nézegettem, naponta többször kezembe vettem, megsimogattam és nagyon örültem neki, legalább már ha szorít is, a Dorothy cipő majd jó lesz dísznek ott a szoba közepén.

Kozma Barnáné
Author: Kozma Barnáné

Kozma Barnáné Dandé Valéria vagyok,  három éve írok verseket, novellákat  és meséket. Az irodalom szeretete végig kísérte életemet. Különösen szerettem a mesék világát, az állatokat és a természetet. Az Irodalmi Rádió alkotótáborához 2016-ban csatlakoztam, amelynek közösségében jól érzem magam. Pályázataikon, sikeresen  szerepeltem, nyolc antológiájukban jelentek meg írásaim. Három versemet Karády István zeneszerző zenésített meg. Történelmi novellám bekerült az Országút Társulat „ Akiket Isten kihívott csatára” című antológiájába. Verseim  megjelentek a Montázsmagazin, Titera-Tura Kiadó,MANE, Raszter Kiadó, Tollforgatók E könyv, Szülőföldem, Mesél a Napló, Gold Pen Irodalmi Kör antológiáiban. A VII. Benedek Elek nemzetközi meseíró pályázat döntőjébe jutottam. Szerbiai Pannon RTV meghívására , Magyarországról egyedüli meghívottként vettem részt az „ Itthon vagy” pályázat díjazottjaként. Szlogenemet egy hónapig minden nap, többször bejátszották. Közel 300 versem vár kiadásra, nem sokára befejezem első történelmi regényemet. Nemrég a festészettel is barátkozom, ahol szintén megmutatkozik a természet szeretete.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Egy válasz

  1. Kedves Írótársam!
    Azt hiszem mindegyikünknek van egy Dorothy szép piros cipője álma. Te utána eredtél az álmaidnak, vágyaidnak, végre megszerezted! Biztos vagyok benne, ha a kezedben tartod ezt a különleges cipőcskét, ismét átéled a gyerekkori élményt, amely akkor boldoggá tett és ma is épp olyan boldog vagy!
    Szeretettel gratulálok írásodhoz: Klári

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rózsa Iván: Halál-triptichon

Rózsa Iván: Halál-triptichon Legalul Teremtetlen teremtmények bolyonganak a világban céltalanul… Halálraítéltek mindahányan kimondva, kimondatlanul… Csontvázukon még hús csüng, de a Halál bizony nagy úr… Hamarosan

Teljes bejegyzés »

Isten előtt.

Isten előtt. Egyed-Husti Boglárka Isten előtt meztelen vagyok, teljesen. Olyan vagyok, amilyennek Ő lát engem. Árnyék. Vétkes. Bűnös.   Isten előtt nincs titkom. Ő megért

Teljes bejegyzés »

HAMAROSAN

HAMAROSAN Hamarosan napnyugta, arcom szellő nyaldosta. Virágok szirmát nézem, elhordták élet mézem.   Ragadozó ösztönök, ajtón belép, köszönök. Hellyel kínál balsorsom, könnyeimmel mosakszom.   Az

Teljes bejegyzés »

Ne ítélj elsőre!

Múlt héten egyik nap megyek a Hungária körúton sietős léptekkel a Stadionok felé. Onnan megy a busz, ami csaknem a panelig hoz. Szembe jön velem

Teljes bejegyzés »

Vízió

  Magányos csónak lebeg a tengeren, Benne ülök, s az eget kémlelem. Jó ez a csönd, jó ez a nyugalom, Erre vágyom, mert ezt akarom.

Teljes bejegyzés »

Valami véget ér…

Valami véget ér Valami most kezdődik el. Valaki hallgat, Valaki meg felel. Valami változik, Valami örök. Valakinek feleslegesek ezek a körök. Valami kilép a körforgásból,

Teljes bejegyzés »