Naplemente

Mélán állt, elgondolkozva, az emberek indulatán, kik nem restek fajtársaikat kacér fintorgással gúnyolni, becsmérelni, hitvány, rút, s galád pongyolába öltöztetni, miközben titkon a dicsőt riposztják, s méltatlan undorral forgatják késükkel a cangot, fogaikkal csikorgatva szaggatják szét a koncot, s éles karmaikat mélyre vájva cafatokká tépik szét a belsőségeket, hogy a vérző szívet szörcsögve harapják át. Mint a párduc, amely miután szétosztotta kölykeinek a vacsorát, léhán elballag, s megpihenteti megfeszült homlokát.

Mucsi Sándor
Author: Mucsi Sándor

Mucsi Sándor (Renema Fields) az Irodalmi Rádió szerzője. 1978-ban született Békéscsabán. Jelenleg is itt él és dolgozik, mérnök vállalkozóként energetikai szakterületen. Tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte épületgépész, majd okleveles létesítménymérnökként. Három gyermek édesapja. Az írással érdemben 2020-ban kezdett foglalkozni, a KNW íróklub aktív tagjaként. Jelenleg novellák írásán keresztül alakítja az írói stílusát, dolgozik két sci-fi és egy krimi regényen. Mottó: számomra az írás kikapcsolódás.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

3 válasz

  1. …és várom a folytatást, mikor a homlok feszesség-szabályozó idegei elernyednek, avagy fenntartják állhatatos küzdelmüket önmagukkal – dacolva az újabb percek éppenséggel finomabb megnyilvánulást igénylő jellegével – állandósult, rugalmatlan, és araszban sem mérhető sugarú körben folyton cirkuláló, repetitív mozgásban kimerülő lényeggel, és örökítik azt generációs meggyőződéssel. Ember marad? – vagy emberibb ember lesz?

  2. Frappáns irónia, remek képek jellemzik Mucsi Sándor kitűnő szépprózáját. Nálam az év legjobb novellája címét nyerte el. A feleségem egyetértett ezzel. Tehát már ketten vagyunk, akiknek örömöt okozott az irodalom.

  3. Többször mondtam hogy meg tudsz lepni, ez az írásod  nem mindenki részére lesz értelmezhető….Viszont magam előtt látom mint egy festményt, a mondani valót látni érezni kell….Lesz akit megérint lesz akit nem, lesz akinek mesél lesz akinek nem…Így tovább…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rózsa Iván: Semmelweis Ignác

Rózsa Iván: Semmelweis Ignác Döblingbe került Az anyák megmentője: Ott agyonverték… Budakalász, 2022. augusztus 7. Author: Rózsa Iván Rózsa Iván az Irodalmi Rádió szerzője. Pécsett,

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Széchenyi István

Rózsa Iván: Széchenyi István Gyógyintézetben A legnagyobb magyar: még Itt is veszélyes… Budakalász, 2022. augusztus 7. Author: Rózsa Iván Rózsa Iván az Irodalmi Rádió szerzője.

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Bódy Gábor

Rózsa Iván: Bódy Gábor Két gyermeked volt, Nyugaton is siker várt: Mi vitt volna rá? Budakalász, 2022. augusztus 7. Author: Rózsa Iván Rózsa Iván az

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Bada “Dada” Tibor

Rózsa Iván: Bada „Dada” Tibor (Haiku-lánc) Nem volt átmenet: Tök őrültnek tartottak, Vagy épp zseninek… Nincs kompromisszum: Komolytalan magad is Komolyan vetted. Túl jól sikerült

Teljes bejegyzés »

Mi táncunk

Mi táncunk. /Veszprém emlékére/ Írta: Egyed-Husti Boglárka A Margit romoknál rám nézett és megfogta hirtelen az ujjaimat. „Szabad egy táncra?” -kérdezte és én némán bólintottam.

Teljes bejegyzés »