112

112

Írta: Egyed-Husti Boglárka

112 segélyhívó. Miben segíthetek? -szólt bele N. Anna a telefonba és valahogyan érezte, hogy ez a hívás más lesz mint a többi.

Itt van a Rákos patakban egy lány-szólt bele a vonal végén a hívó.

Majd sietve hozzátette azt hiszem halott. Majd bontotta a telefont.

A GPS koordináták és a cella információk alapján a búvár szolgálat és a mentősök fél óra múlva már ki is értek a helyszínre.

És valóban ott volt a Patakban mennyasszonyi ruhában egy halott lány. T. százados a búvármentők főnöké az évek alatt már hozzá szokott a halálhoz, tulajdonképpen együtt élt vele, de még őt is megviselte a pataknál történt látvány. Egy viszonylag szép és csinos lány önkezűleg vetett végett életének a menyasszonyi ruhát sem értette. Micsoda tragédia.

A sajtóban felhívást tettek közzé, hogy aki bármit tud az esetről hívja a segélyhívó szolgálatot. Azon a héten több telefonáló is volt mint bármikor máskor így N. Anna nem unatkozott kollégáival egyetembe. Szinte sorra érkeztek be a hívások, hogy látták vagy látni vélték a lányt. Egy szemtanú arról számolt be, hogy reggel látott egy fiatal hölgyet mennyasszonyi ruhába, aki vélhetően táncolt majd belegázolt a patakba, egyenesen bele. Szinte megbabonázta ez a látvány és a soktól elájult utána tudott csak telefonálni mikor magához tért.

Közben kiderült, hogy a lány állapotos volt, de elvetélt így az indíték is megvolt nem akart tovább élni, a gyermeke nélkül. Egyre másra jöttek be az információk az őrsre is így T. százados és emberei is folyamatosan új egységeket állítottak fel. Az esetet felkapta a média is így különböző történetek láttak napvilágot szerencsétlen lányról. Valaki szerint hajléktalan volt és talán a másik hajléktalan társától lett terhes és azért nem tudták megtartani a babát és beleörült a fájdalomba, mások szerint meg szimplán bolond volt a lány.

  1. Péter a rendőrségről is megkapta a különböző aktákat a lánnyal kapcsolatosan így ő is nyomozásba kezdett. Egy idő után megtalálták a lány szüleit is, akik azonosították a lányukat. Kiderült jómódú emberekről volt szó és az is napvilágra került, hogy valóban az esküvőjére készül. Viszont a vőlegénye megcsalta és amikor ezt megtudta elvetélt és a szülei elmondták, hogy szinte bele örült a fájdalomba. Próbáltak rajta segíteni, de egyik reggel a szokásos futására indult, amikor észrevették, hogy hiányzik a mennyasszonyi ruhája. Ekkor rakták össze a rendőrök is a hiányzó darabkákat.
  2. hadnagyot annyira megviselte az eset, hogy kérte az azonnali nyugdíjazását. N. Anna a segély hívónál is kérte pszichológus segítségét. K. Péter pedig nyugtázta, hogy az esetettet egy szörnyű tragédia okozta és lezártnak tekintette az ügyet.

Vége

 

 

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+ 48 = 53

Beteljesedés

Beteljesedés   Bár csapdosok, mégis helyben állok, Összefüggéstelen forgó kergebirka, Szárnyra kapok, fel sohasem szállok, Szabadedzés vas szívemnek titka,   Hogy magasan szárnyaljak a légben

Teljes bejegyzés »

Én vagyok ki szólok

Edit Szabó : Én vagyok ki szólok Én vagyok,ki szólok hozzátok, kinek verseit olvassátok, és vállalom minden soromat, szavaim a szívemből szólnak ! Átadom nektek

Teljes bejegyzés »

Égig érő…

Egy óriás karácsonyfa állt a szoba sarkában. Lehet, hogy csak azért tűnt oly nagynak, mert én igen pici voltam. Egészen a plafonig ért. Az „égig”!

Teljes bejegyzés »

Színről színre

Színről színre   Körülbelül hét éve történt. Valami monoton háztartási munkát végeztem, ám a szokásostól eltérően teljesen üres volt az agyam. Nem szerveztem semmit, semmin

Teljes bejegyzés »

Állj fel

  Hol van az alázat s hol a szeretet mit az élettel kaptál? Fenn hordod orrod, jársz kelsz a világban, sajátod nem ismered már. Oly

Teljes bejegyzés »
Versek
Tóth Ágnes

Légy te is virág

    Magok vagyunk, fény felé nyújtjuk két kezünket Mint virágok tavasszal az éledő mezőn, réten – Sok színben pompázik az ember és az élet

Teljes bejegyzés »