Napfogyatkozás

Napfogyatkozás

Írta: Egyed-Husti Boglárka

Mindenki figyelte az égboltot, emlékszem mennyire izgatottat voltunk, hiszen nem mindennapi esemény a teljes napfogyatkozás.

Már hetek óta készült rá mindenki. Bemondták tévébe, rádióba, vettünk szemüveget. A frissen nyír fű illat belengte a kertet. Mezítláb rohangáltunk fel alá, fürödtünk, grilleztünk és vártuk a nagy eseményt.

Aztán felhívtál. A szüleim nem tudtak rólad így gyorsan kirohantam a terasz helységbe, hogy beszélni tudjak veled és nekik azt mondta, hogy az egyik barátnőmmel beszélek.

Egész héten vártam, hogy hívj, tudtad nagyon jól, hiszen szerelmet vallottunk egymásnak.

Mikor beleszóltál a telefonba olyan volt, mintha egy kést szúrtak volna belém. Tudtam, hogy az lesz az utolsó beszélgetésünk.

Szeretlek-így kezdted, de majd így folytattad. Mindig van egy de.

Sosem lehetünk együtt, hiszen te börtönbe ültél és tudtad a szüleim és a társadalom se fog már befogadni.

Majd megköszönted, hogy beszélhettél velem, sosem látunk egymást, de elképzeltem ahogy ülsz és rám gondolsz és a be nem teljesedett szerelmünkre.

Szerettelek volna megcsókolni-tudom, hogy én is szerettelek volna megcsókolni, de. Mindig van egy de.

Majd hirtelen elsötétült az égbolt, a szívem megtelt félelemmel, elment a nap és elvitt vele együtt téged is.

Olyan sötét volt az égbolt, mint a szívünkre nehezedő kimondatlan szó, hogy soha többé nem beszélünk egymással.

Tudtam. Nem kellett már többet mondanod semmit. Tudtam, hogy sírsz, Hallottam a telefonban is, ahogy a könnycseppek lehullanak az arcodról és én nem tudom csókjaimmal lemosni őket.

Majd amikor ismét világos lett az égbolton megszakadt a vonal és te örökre eltűntél.

 

 

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+ 64 = 71

Keress másik bűnbakot

  Keress másik bűnbakot (Gengszterecske nagy dobása, vagyis: egy tévedésből megesett eset.) Ma reggel elhatároztam, ezennel megkomolyodom! Oly könnyű vagyok, szép lett minden, új élet

Teljes bejegyzés »

Szerzőtök története

Rege a minőségi agyvízért pohárba fulladt muslicáról Van a mi szobánkban Mindig egy nagy pohár víz, Mi nem csak dísz Azon az éjjeliszekrényen. Mert, ha

Teljes bejegyzés »

Ajkamra írtad/Requiem

Két új versonline darab érkezik tőlem. Egybetartoznak – Egy fájó korszak végső lezárásának✨🥰 #HullámokÚjVizeken #Ezmáramúlt #boldogvagyok 🙏🏻😇 Fogadjátok szeretettel őket: Ajkamra írtad, Requiem Alkotásaim 2024

Teljes bejegyzés »

Az idő nyomai

Lábad nyomát a homokból elfújja a szél, a hóból felissza a napsugár, sarak lábnyomát elmossa a víz, csak az idő nyomát nem mossa el semmi.

Teljes bejegyzés »

Míg belefér…

  Kint a kertben vagyok, Ott, hol a nap ragyog. Igaz, hogy az árnyékban lapulok, De így legalább napszúrást nem kapok. Kijöttem a levegőre, Hoztam

Teljes bejegyzés »

Mammográfia

Már késő este volt, amikor kiment a nő az udvarra, hogy kivegye a küldeményeket a postaládából. Aznap csak egy levelet talált, a feladót a félhomályban

Teljes bejegyzés »