Ez csak a felszín.

Ez csak a felszín.

Írta: Egyed-Husti Boglárka

Anna azt hitte boldog házasságban él. Miért is hitte volna másképp? Hisz a férje szerette, voltak gyerekei, akik szépek és okosak voltak. Nem volt velük különösebb gond. Jól tanuló, élsportoló mind a kettő. Egy szép nagy kertes házban élt, medencével, bejárónője és szakácsa is volt. megengedhették maguknak ezt, hiszen a férje ingatlanba utazott így volt mit a tejbe aprítani. Anna nem gondolta, hogy luxusban élne, de a férje mindig vett neki egy-egy márkás ruhát vagy ékszert így mindig boldog volt. Úgy érezte az élete tökéletes. Ő neki csak szépnek kell lennie. Mindig ügyelt arra, hogy eljárjon fodrászhoz, körmöshöz és arra is gondosan ügyelt, hogy ne hízzon el így hetente három edzés is beiktatott egy hétre.

A szomszédjai is irigyelve nézték milyen tökéletes Anna alakja és milyen szép és kedves nő. Mindig átment hozzájuk a legfinomabb almás pitével, amit persze nem ő csinált, hanem a szakács, mégis a dicséretét ő aratta le.

Kívülről minden tökéletes volt. Anna is így gondolta, de aztán rájött, hogy ez csak a felszín.

Egyik nap egy rossz érzés kavargott a gyomrába. Először azt gondolta biztos valamivel elcsapta azt, de másnap és harmadnap is kavargott a gyomra ezért elment kivizsgáltatni magát. A vizsgálat során kiderült, hogy hasnyálmirigy rákja van és áttétes és meg kell operálni.

Anna amikor a hírt közölték vele, azt hitte biztos félre értette és elmegy egy másik orvoshoz, aki felír egy haslekötőt és ennyi.  Viszont, amikor a másik majd a harmadik orvos is ugyanazt a diagnózist állította fel hasnyálmirigy rák Anna élete egyszer és mindenkor és végérvényesen megváltozott, de ezt akkor ő még nem tudta. Hiszen a felszínen lebegett, az ő tökéletes világában, amiről nehéz levenni a rózsaszínű szemüveget.

Eltelt egy hét mire Anna elég bátorságot gyűjtött ahhoz, hogy elmondja a családjának mi is van vele. A férje egyhangúan közölte vele, hogy évek óta csalja, sosem szerette őt, csak szépnek tartotta és el akar válni, mert egy másik nő oldalán megtalálta a boldogságot. Ad neki pénzt a kezelésre, de többet ne keljen együtt élnie vele.

Anna a hír hallatán azt hitte ennél már nem lehet rosszabb és a felszíni lét kezdett kicsit valóságnak tűnni. Aztán jött a következő hír. Nagy fia közölte, hogy sosem szerette őt, mert gyerekként molesztálták és nem tudta elmondani neki ezért ő nem egy nővel találta meg a boldogságot, hanem egy férfi oldalán. Anna a férjére nézett, aki csak a vállát vonta és annyit mondott most legalább tudott, hogy meleg a fiad.

Majd a kis fiára nézett aki az utolsó hírt tartogatta neki miszerint mindig ő volt a megértő és segítőkész fiú akit emiatt évek óta kihasználták, ezért őneki több öngyilkossági kísérlete volt és volt már több alkohollal kapcsolatos gondjai is.

A felszíni családról végre lehullt a lepel és Anna döbbenve tapasztalta meg milyen is a maró igazság.

Arra gondolt biztos csak rosszat álmodik és majd holnap felébred és megint a felszínen lesz.

Vége

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kakaós lepény

Kakaós lepény. Emlékek íze. Nagymamám sütőjében gyakorta elnéztem az üvegen át, ahogy a ruganyos és mégis omlós tészta lassan felemelkedik a tepsiben. A vaníliás cukor

Teljes bejegyzés »

Pista emlékére

Még négy éves sem voltam, amikor elmentél… Édesanyánk mesélte, hogy nagyon szerettél.   Könnyek között olvasom az emlékezéseket. Mindenki jót ír rólad, emberit, nemeset.  

Teljes bejegyzés »

Lélektakaró-2.rész

Próbált rájönni, hogy vajon mi „rondíthatott” bele a csendbe. Talán egy kóbor állat ugorhatott rá a sóderrakás tetejére dobált deszkákra? Ekkor már jó ideje az

Teljes bejegyzés »
Prózák
Barna Benedek

Szókaratés, a nagy filozófus tanácsot ad

A virágzó görög kereskedőváros, az oligarchák által irányított Miértlopolisz főterén, egy kiselejtezett hordóban élt a híres filozófus, Szókaratés. Messze földről jártak az öreg gondolkodóhoz az

Teljes bejegyzés »

Vukovári Panna | Dupla könyvbemutató

2023. november 27-én mutattuk be Vukovári Panna szerzőnk két új kötetét a Hadik Kávéházban. Örömünkre zsúfolásig megtelt az előadóterem, ahol a családtagok, barátok mellett szép

Teljes bejegyzés »

A konyhafőnök ajánlata

Kora délután volt. A rendezvényt öt órára hirdették meg, de sokan már négytől ott toporogtak, amikor kinyitották a különterem ajtaját. Az előtéri megőrzőbe értékes bundák

Teljes bejegyzés »