A fiú az erkélyről

A fiú az erkélyről.

Írta: Egyed-Husti Boglárka

Reggelente szoktam őt látni, ahogy kint az erkélyén ül és szívja a cigijét. A cigi füstje pedig szál az ablakon át. A fején fülhallgató van és mélabúsan néz ki az új virradó reggel elé.

A fiú az erkélyről.

Aki borostás és kutyája van. Szoktam látni, ahogy sétálni mennek a kutyával. A kutya amolyan keverék vizsla szerű. Néha köszönni is szoktunk egymásnak. Nemrég költözött ide, az új társasházba.

Nem, nem ismerem. Csak látni szoktam. Reggelenként, kint ül az erkélyen. Minden reggel, pedig már hideg van. Kabát nincs rajta.

Biztos magányos, szegény. Nem jár hozzá senki. Én legalább is nem látok nála vendéget. Igen van egy kutyája, szedi fel a szemetet utána. Rendesnek tűnik, nincs vele gond. A lakbért határidőre fizeti.

Az utcán megy, várakozik, hogy zöld legyen a lámpa, véletlenül meglát engem. A tekintetünk összeér, rám integet. Tehát már ismert, tudja, hogy szoktam őt látni.

A lámpa hirtelen vált ő és a kutya elindul a zebrán. Vagyis indulna, ha lenne lába.

Mert a fiú, az erkélyről, akit reggelente szoktam látni cigivel a szájában, fülén a fülhallgatóval, kutyát sétáltatva tolókocsiban ül.

Vége

 

 

 

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

46 − 39 =

Keress másik bűnbakot

  Keress másik bűnbakot (Gengszterecske nagy dobása, vagyis: egy tévedésből megesett eset.) Ma reggel elhatároztam, ezennel megkomolyodom! Oly könnyű vagyok, szép lett minden, új élet

Teljes bejegyzés »

Szerzőtök története

Rege a minőségi agyvízért pohárba fulladt muslicáról Van a mi szobánkban Mindig egy nagy pohár víz, Mi nem csak dísz Azon az éjjeliszekrényen. Mert, ha

Teljes bejegyzés »

Ajkamra írtad/Requiem

Két új versonline darab érkezik tőlem. Egybetartoznak – Egy fájó korszak végső lezárásának✨🥰 #HullámokÚjVizeken #Ezmáramúlt #boldogvagyok 🙏🏻😇 Fogadjátok szeretettel őket: Ajkamra írtad, Requiem Alkotásaim 2024

Teljes bejegyzés »

Az idő nyomai

Lábad nyomát a homokból elfújja a szél, a hóból felissza a napsugár, sarak lábnyomát elmossa a víz, csak az idő nyomát nem mossa el semmi.

Teljes bejegyzés »

Míg belefér…

  Kint a kertben vagyok, Ott, hol a nap ragyog. Igaz, hogy az árnyékban lapulok, De így legalább napszúrást nem kapok. Kijöttem a levegőre, Hoztam

Teljes bejegyzés »

Mammográfia

Már késő este volt, amikor kiment a nő az udvarra, hogy kivegye a küldeményeket a postaládából. Aznap csak egy levelet talált, a feladót a félhomályban

Teljes bejegyzés »