Öltöztesd fel Dávidot.

Öltöztesd fel Dávidot.

Írta: Egyed-Husti Boglárka

Épp a zuhany alól jövök ki mikor megláttom, hogy 3 sms és 4 nem fogadott hívásom volt. A melóból hívtak. Ákos veszi fel a telefont és mondja a címet. Kis utca 45. Felöltözőm 5 perc múlva már a kocsiban vagyok. Az egységem bevetésre készen áll. A biztonság miatt a pisztolyokat előszítettük. Évek óta körözzük most végre megvan. Érzem, hogy az adrenalintól egyre hevesebben ver a szívem. Olyan közel vagyunk mindjárt elfogjuk. Végre.

5 éve körözzük, eddig mindig sikerült elszöknie, de most hála a nyomravezetői díjnak megvan. A kis utcában. Épp a szomszéd vette észre. Ő tett bejelentést. Érzem, hogy az elmúlt 5 év végre meghozza gyümölcsét és az eddig csak akta tologatással és más ügyekkel próbálva elütni a szánalmas időt most végre kattan a bilincs a kezén és én foghatom el.

Oly hosszú volt ez az 5 év, rément mindenem. A családom, a fél életem, a végén már a barátok is elmaradtak tőlem, de tudtam én fogok győztesen kikerülni és le fogjuk ezt az embert tartóztatni és végre felelni fog a bűneiért.

Köztük a kisfiam megölésért. Amikor megtudtuk, hogy gond van az iskolában, mert egy pedofil kukkoló előszeretettel nézi a kisfiúkat rögtön tudtam, hogy csak is ő lehet az.

Hiszen amikor házkutatást tartottunk nála a konyhájába találtunk papír babákat, akiket előszeretettel fel és le öltöztetett. Ő csak Dávidnak hívta a babát. A mi fiúnk neve is Dávid volt.

Már akkor a zsaru szimatom súgta, hogy nem százas, de mivel semmi más nem találtunk-gondolom a nyomokat jól eltüntette-így letartóztatni sem tudtuk.

Aztán rá pár hónap múlva megtörtént az első eset. Eltűnt egy szőke hajú, 11 év körüli kisfiú. Majd őt követte egy másik és a harmadik volt Dávid. A módszere kifinomult és ízléses volt.

Mondhatni vér profi. Így először az eltünések között se fedeztünk fel hasonlóságokat bárhogy kerestük, hiszen a fiúk, akik eltűntek más korúak voltak, nem egyformán néztek ki. Aztán hónapokkal később találtuk egyezőséget. Mindegyik fiú az eltűnése napján szépen volt felöltözve.

Ez az gondoltam, innen ugrott be, hogy ő az. Öltözted fel Dávidod. Mire a lakására értünk már késő volt. A gyerekek nem éltek, ő eltűnt. Ennek már 5 éve.

Érzem, hogy a kezembe egyre szorosabban tartom a pisztolyt és remélem, hogy ha lőni kell akkor ő meghal.

Vége

 

 

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Versek
Ivántsy Gábor

en.krisz

kisKrisz -nek valahogy mindig mással vagyok, amikor valakivel lennem lehetne. veled is: mire az éjjelvonat gőzös-hideg reggelbe zakatolt, eltűntem a szemed elől. kedves voltál, de számomra halva született zsoltár

Teljes bejegyzés »

Nyári hőségben

1. Nyár van és igazán nagyon meleg. Messzebb elmosódnak az árnyak. S én távoli lidérc-képbe merengek. Minden mozdulat új erőt von el. S egy egykori

Teljes bejegyzés »

Bársony palást

Szeretettel osztom meg új versem. Hullámok új vizeken. 🙂   A Bársony palást a Bársony-trilógiám első része. 😉       Author: Faragó Maia Faragó

Teljes bejegyzés »

Nagyapa

Nagyapa   Rosszkor született, rossz helyre, mikor több mint 110 évvel ezelőtt meglátta a napvilágot. Cserébe olyan őserővel ruházta fel a természet őt és korosztálya

Teljes bejegyzés »

Virágok,állatok,emberek

Edit Szabó : Virágok,állatok,emberek „Aprócska házban, völgy ölén „, ölében cicával itt éldegél anyóka a mesebeli házban, körötte virágok pompáznak, gyönyörködik saját világában. Körben az

Teljes bejegyzés »

Megkerülni a napot

Ma van a szülinapom, Ami azt jelenti, Hogy már húszonkét alkalmam volt Megkerülni a napot, Ami azért nem semmi! Ez a vers az ajándékom magamnak

Teljes bejegyzés »