Merülés

Merülés.

Írta: Egyed-Husti Boglárka

Hallom, ahogy a sziklákon keresztül a víz betör és szinte olyan érzésem támad mintha vihar készülne. A tenger morajlása veszi át az erőt és a természethez igazodva kér figyelmet, hogy akkor most az lesz amit én akarok.

Ideális az idő merülésre. Imádok merülni. Ott lent a mélyen csönd és nyugalom vesz körül. Látom az, amit más nem lát. A szépséget, a harmóniát. A gyönyörű színeket és formákat. Csodálatos élmény.

Ha nem merülhettek le akkor olyan rossz érzés kavarog a gyomromba, hogy muszáj lent lennem. Csak még egy kicsit had mehessek le. Ez az életforma nem való mindenkinek, hiszen az időjárás szeszélyeihez vagyunk kötve mi merülők. Így már megszoktam, hogy több éve egyedül vagyok.

Vagyis ez nem igaz, hiszen nem vagyok egyedül.

Itt van a tenger és a hullámok. A házam és a part. A szikláim és a szél. Ez az én privát szakaszom.

Tengert figyelem reggeltől estig és várom az időt, mikor merülhettek. Ez napszaktól független így van, hogy este merülők és csak reggel jövök fel amikor a sirályok éneke kezdi megtörni a csendet.

Bőséges táplálék van itt nekik így velük kerültem igazi barátságba. Én a sirályaim. Nagyon sokan vannak így nem számolom őket. Mindig akkor jönnek, amikor tudják, hogy van elég táplálék.

Aztán amikor végre eljön az idő néha szeretnék csak meztelen merülni, úgy ahogy az Isten megteremtett, hogy valóban eggyé váljak az anya természettel.

A víz felszínén lubickolva gyerekként érzem magam a hullámzó habok elnyelnek és én hagyom, hogy alámerüljek a tengernek.

Engedelmeskedem az akaratának és ott lent azt hiszem végre meglelem a békémet.

Vége

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rózsa Iván: Novemberi haikuk

Rózsa Iván: Novemberi haikuk (Nyolc haikum) Minden hülye tud Lózungot pufogtatni, S így hülyíteni… Mindenkire vár A nem ismert tartomány: Nincsen visszaút… Nemcsak Black Friday:

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Állatkert-világ

Rózsa Iván: Állatkert-világ Normális? Az irrealitás megvalósulása a fantáziában is realitás: valósággá vált valaki agyában. „Égtájak között” Marx tanainak épkézláb részeiből jobban tanultak Nyugaton, ahol

Teljes bejegyzés »

Kegyelmes vajon?

Ez is csak egy szerelmesvers, De ez most sem véletlen! Melletted máris olyan dolgokat éltem meg Ebben a mindössze csak két hétben, Mintha már együtt

Teljes bejegyzés »
Hírek
Zsoldos Árpád és Adrienn

Falvak-városok – szépirodalmi pályázat

„Falvak-városok” – az Irodalmi Rádió pályázata és új antológiája – Versek egy adott településről; novellák és rövidprózai írások, melyek egy adott faluban vagy városban játszódnak.

Teljes bejegyzés »
Versek
Szilágyi Tünde

Neked adom

Neked adom a gondolataimat,  Mert a felebarátod vagyok.  Nem kérek érte semmit.  Elég csak az, hogy adhatok.    Neked adom a verseimet.  Másom úgyis nincsen. 

Teljes bejegyzés »
Hírek
Zsoldos Árpád és Adrienn

Tavaszi szél 2024.

„Tavaszi szél 2024.” Az Irodalmi Rádió pályázata és új antológiája a 2024. évi tavasz, nemzetközi nőnap, márciusi nemzeti ünnepünk és a húsvéti ünnepek alkalmából. Lehetőség

Teljes bejegyzés »