Anyák napjára

Anyák napjára

Ej mi a kő anyának lenni jó.

Társadalmi elvárás a nő az anya.

Aki mos, főz, takarít, ápol, gyereket nevel.

Nem fáradhat el, nincs most nem akarom, csináld meg.

Mert nincs ovi, nincs suli, nincs semmi.

Csak online van, feladatok teljesítve.

Barátnőim körmöshőz, fodrászhoz járva, te meg legyél pszichológus, tanácsadó, konduktor, óvónő és pedagógus egy személyben.

Ja és otthon a lakás: legyen szépen rendbe tartva, vacsora megfőzve, ruha kimosva és az ágyban is legyél topon, mert ha nem férjed talán megcsal.

 

Ej mi a kő anyának lenni jó.

Ja, hogy nem ilyen lovat akartál? Senkit sem érdekel. Miért szültél? Ja, hogy 2 van vagy 3 gyereked senkit sem érdekel.

Biztos a CSOK miatt, biztos az SZJA támogatás miatt. Neveld is fel őket szépen.

Ja, hogy nincs játszótér és nem mehetsz sehová oldja meg anyuka. Maga olyan kreatív és okos.

Ja, hogy kórházban voltak 1 hónapig a picivel, senkit sem érdekel.

Anyának lenni jó.

 

Ej mi a kő anyának lenni jó.

Te nem szoptatsz? Mit képzelsz magadról?

Mérgezed tápszerrel a gyermeked!

Te nem mosipelusozol nem véded a környezetedet.

Te nem fejlesztesz? Milyen anya vagy te?

Társadalmi elvárás anyának lenni jó.

Ja, hogy nem 24 órából áll anyuka élete annyira sajnáljuk kitartást anyuka, ne adja fel.

Ne sírjon anyuka, megoldja.

Nincs segítsége nem baj anyuka okos és kreatív.

És tudod mi a vicc, hogy csináljuk, mert ez a dolgunk és el fáradunk, de a gyermekünk szeretette kárpótol.

Mert bár lehet, hogy rossz anyák vagyunk és tápszerezünk és nem mosipelusozunk, de a gyermekünk mégis minket tart Istennőnek.

Nincs tökéletes anya, ahogy tökéletes gyermeknevelési recept sincs, mindenki úgy teljesít ahogy tud. Kérlek téged ezért ne ítélkezz egy másik anya felet, hidd el ő is szenved csak máshogy nevelkedett.

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ELILLANT BARÁTSÁG

Rég nem jártam erre, aminek oka abban keresendő, hogy nem igazán voltak új írásaim. Szerencsére ez a tél számomra elég termékenyen telt, ami az írást illeti. A közeljövőben tehát több írásomat is szeretném veletek megosztani. Az elillant barátság című novellám zömében valós alapokon nyugszik. Fogadjátok szeretettel kis művemet, amihez nagyon jó szórakozást kívánok hozzá!

Teljes bejegyzés »

Az emberi gyarlóságok

Az emberi gyarlóságok Gyűlölet Ha testét, lelkét átjárja a gyűlölet csak rövid ideig tud örülni, De végtelen képessége van a fájdalom okozáshoz, mit korlátlanul bír

Teljes bejegyzés »

Hírösszefoglaló – 2024. február 29.

Kedves Alkotótársunk! Ebben a cikkben összegezzük a szerkesztőségünk háza táján történt februári eseményeket. AZ ÉV TRUBADÚRJAI 2024. 2024. február 3-án kihirdettük idei szerelmes vers versenyünk

Teljes bejegyzés »

Embernek maradni

Embernek maradni   Világegyetem gyönyörű földgolyóján, harcok dúlnak vízen, földön és az égen, ádáz küzdelem folyik sok csatatéren, pokolnak tüze ég az élet bolygóján.  

Teljes bejegyzés »

A fény útja

A hit ereje   Az Isten házában égi fényben csillog az oltár ragyog a mennyezet az orgonaszó gyógyít a szentelt víz tiszta forrás a padokból

Teljes bejegyzés »