Elcserélt életek

Elcserélt életek.

Írta: Egyed-Husti Boglárka

Amikor a kezembe tartom olyan pici. Épp hogy csak szuszog. Alig merem megfogni, nehogy összetörjem. A kis haját simogatom és nézem a tökéletes arcát az én pici lányom. Mondogatom magamba. Hát szia. Olyan édes, olyan gyönyörű, olyan szép. Érzem, hogy szuszog, keresi a mellem és ott fekszik mellettem. Az apró kis kezeivel fogja a kezem.

Betolnak minket a szobánkba és érzem, hogy ő a világ legtökéletesebb kisbabája.

Aki már 10 éves. Úgy elrepült az idő. Ugye drágám?

Csak egy kis szúrást fogsz érezni a vérvétel nem fáj, rutin vizsgálat. Semmi extra. A doktornéni is mosolyog és ő végre megnyugszik. Leveszik a vért és hazamegyünk. Útközben megállunk egy cukrászdánál és megesszünk egy nagy fagyit. Az epres a kedvence így én is azt kérek.

Aztán jön az eredmény, hogy a vércsoport nem egyezik. Az hogy lehet? Nem értem? A férjem se érti. Biztos rossz a teszt. Biztos elrontottak valamit. Nem a teszt jó, de a gyerek és az önök vércsoportja nem egyezik. Ott állunk a férjemmel a szobába és úgy érzem megyek össze vagy a szoba lett kisebb?

Tőlünk is vért vesznek majd várnunk kell az eredményre. Olyan idegesen telnek a napok, nem szeretek várni. Igazság szerint gyűlőm. Az idő meg állomittasan telik. Végre megjött az eredmény. A gyerek nem a miénk. Mi? Ez hogy? Pattan fel a székből is a férjem. Ügyvédhez megyünk és ott kiderül, hogy elképzelhető, hogy a kórházba cserélték össze. Csak úgy véletlenül. Ilyen van? Létezik? Hogy tehet valaki ilyet?

Ismét várakozás, ismét értelmetlen órák. Az idő egyre lassabban telik. A kórház beismeri, hogy tévedés történt és, hogy mennyire sajnálja az esetet, de valóban elcserélték a gyerekeket. Tévedés? Sajnálja? Hol a gyerekem, Ez kinek a gyereke? A kérdések egyre jönnek-válaszok alig.

Megint ügyvéd. Keressük a gyereket Az a gyerek kell, aki az enyém. A kis piros pozsgás arcú. Ez nem az én gyerekem. Veszekedés-veszekedés után. Úgy érzem megnyomorítottak, fáj mindenhol. Elvették kellek fel riadtan álmomból. Elrabolták. Hol van? Egyre többszőr telik el így az éjszaka. Nyugtatókat szedek, nem tudok józanul gondolkodni, nem is menne.

Aztán meglett. Megtalálták egy másik házaspárnál volt. Ők sem tudták, hogy a kórház elcserélte a gyerekeket. Az édesanya amióta megtudta pszichológushoz jár. Nekem is talán el kéne mennem egyhez.

Aztán sokadik ügyvédi intézkedésre végre láthatjuk az igazi kislányunkat. Akit szültem. Aki az enyém. Csak más nevelt.

Miközben nézem őt azt gondolom mennyi mindenről maradtunk le. Nem láthattuk az első lépéseit, nem hallhattuk az első szavát, nem vigasztalhattuk meg, amikor elesett. Elcserélt életet neveltünk.

Vége

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Rózsa Iván: Halotti tor

Rózsa Iván: Halotti tor „Kit feszítsünk ma keresztre? Hol egy újabb, szent ember?!” „Együk aztán magunk degeszre! A nép lázadni úgysem mer…” Budakalász, 2024. július

Teljes bejegyzés »
Versek
Ivántsy Gábor

egyéjszakás hirdetés…

(kroki) mindenkinek van családja, akinek nincs, van barátja.   se családja, se barátja? maradjon itt éjszakára…   akinek nincs ehhez kedve, tegyen úgy, mint mégis

Teljes bejegyzés »

Hogyan kell elköszönni

Hogyan kell elköszönni Egyed-Husti Boglárka verse   Anyu hogyan kell elköszönni? Csendben, édesem.   Anyu hogyaan kell elköszönni? Méltósággal, drágám.   Anyu hogyan kell elköszönni?

Teljes bejegyzés »