Handa banda

Handa banda

Potocskáné aranyvirág
Ide a legjobbik borát
Búcsúpohár teletöltve
Így menjenek ütközetbe
Magyar anya katona gyermeke
Menjenek a biztos halálba
Az ellenzék ezt kívánja
Menjenek tüstént a csatába
Halálukat tán senki sem bánja
Hisz azért fizetik jól őket
Velük senkik sem törődnek ?
Idegen földön, idegen célokért
A pénzmágnásoknak ennyit megért
Teljesítsük az Únió ádáz terveit
Kövessük Soros elvtárs igényeit
Jönnek migránsok az elesettek helyére
Szolgalelküségünk az Úniónak megérje
Hogy ezzel escaláljuk a testvér-háborút
A fegyvergyártóktól kapunk bő járulékot
S ezzel teljesítjük az előírt feladatot
Saját gyermeket, unokát azért nem küldenek
Más fájdalmával haláluk esetén megelégszenek
Sírjukra viszünk majd kommunista maszlagot
Hogy a győztessel együtt vigadozhassanak
Anyagi jövőjüket jól megalapozhassák
A választási babérkoszorút megkaparinthassák

Hutás Mihály
Author: Hutás Mihály

Dr. Hutás Mihály az Irodalmi Rádió szerzője. Verset gimnazista korom óta írogatok. Édesanyám, aki jelenleg 101 éves, 100 éves születésnapjára írtam életrajzi kisregényt, de más prózai művekkel is kacérkodtam. Évekkel ezelőtt egy novellámmal pályázatot nyertem. Aktív orvosi munkám: jelenleg reumatológusként három munkahelyen, nagy családom adta feladatok ellátása, nomeg a klasszikus zene (sajnos már nem művelése) hanem hallgatása, a polyphonia tanulmányozása (pl.Bach fugák) időm nagy részét lekötötték. Talán egy kis lökést kapok szerény sikereimért.   Művészportré a szerzővel:

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

2 válasz

  1. A jelen pillanatban is ukran hosok kuzdenek, hogy ne johessen vissza a Szovjetunio, tenyleg ilyen fontos verseken at ismetelgetni a Bolseviktor hazug Uniot ragalmazo propagandajat. Senki sem kerte hogy magyar katonak menjenek a tuzvonalba. Oszinten remelem hogy hamarosan eltunik az osszes putyinista mocsok Le Pen-el, Salvinivel, Orbannal egyutt a tortenelem sullyesztojeben. Megis az otvenhatos hosok mit szolnanak az ilyen versekhez?

  2. Ukrajnaban az emberek óriási hősi áldozatokat hoznak, hogy megállítsanak egy elmebeteg agresszort, hogy ne jojjon vissza Kelet-Europa népei szamara a Szovjetunió. Az o áldozatuk a magyar embereket is védi. Szörnyű ez a vers, senki sem akar Magyarországtól semmit, az csak a Putyinpincsi Bolseviktor buta es aljas propagandájában létezik, hogy bárki is magyar embereket küldene a harcterre. Megis mik az EU adaz tervei, es mire koszul az aggastyán 90 eves Gyuri bácsi? Megis ki az agresszor ebben a konfliktusban? Az egész emberiseg érdeke, hogy a megszabaduljunk a putyinizmus mocskától, es a putyinizmus összes sötét csatlósával (Salvini, Le Pen, Orbán) a történelem szemétdombjára kerüljön véglegesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

47 LETTEM

  47 LETTEM   Gördülnek az évek, benne sok szép álom, Mindenki másnak ugyanezt kívánom! Megélt fiatalkor… néha megdermedek.. Köszönöm Istenem, ezt a negyvenhetet!  

Teljes bejegyzés »

ÉLED BENNED

ÉLED BENNED Szédülök betegség csóktól, félve nyíló virágoktól. Illatuk vár, – szerelemre, langyos hajnal kegyelemre.   Vonyít bennem, – élni akarás, lassan száradok, – farakás.

Teljes bejegyzés »

Lesz-e még…

  A végtelenül távoli múltban (vagy talán álom volt csupán?), volt egy kis négy-évszakos ország, az én hazám. Világot tisztító, hosszú, fehér telek után langy

Teljes bejegyzés »

Örvény

Szitakötő ül a nádon, a messzi, üres határon. mozdulatlan, némán vár, ajkán néma fohász száll. hangtalan dal mély szava, könny, kötél, sár s a mély

Teljes bejegyzés »

Mit gondolók

Azt mondod, nemsoká felszabadítanak. De én mindig szerettem az apró, világos cellát. Szeretem a simára csiszolt köveket, amik meghallgatják minden gondolatom, de még jobban szeretem

Teljes bejegyzés »