90

90.
Minden lépésnél van egy ajtó, és ez megijeszt. Csak két kezem van, és a lábaim egyszerre csak egy helyre visznek. Ha hiszek nekik, te minden ajtó mögött vársz engem.
De lábaid téged is csak egy helyre visznek, nem vagy különb.
És hirtelen 74.
Már eldöntöttem, hogy három lépés múlva a piros ajtót kinyitom, de a barna is hívogató. Ha tudnál figyelmeztetni, mit mondanál?
Lesz majd 64.
Kinyitottam a fehér ajtót, de még nem mentem be rajta. Nem látlak téged. Talán megbántam, és vágyom a barna kilincsére.
62.
Majd látni foglak a sarkon elkanyarodni, de elvesztelek. Már nem egyedül fogok menni, lesz csomagom is. Csak egy vágy maradsz? Vagy csak maradsz valahol máshol?
50.
Végiggondolom, hányszor gondoltam rád, és a hiányod szinte halványan megjelenít téged. Mintha kétségbeesésemben éreznélek. De ez hamis.
42.
Látom, hogy másokat megtaláltál, valaki téged talált meg. De én már nem foglak keresni. Elég lesz, ha látom, máshol ott vagy.
30.
Már nem lesznek ajtók. És a lépések is fogyatkoznak. Már csak ásítások vannak, és ablakok, ahonnan nézem a többieket. Függöny a szemem, és színpad a világ. De senki nem
fog tapsolni a végén.
20.
Ha vége lesz. Már talán nem vagy olyan messze, már talán újra gondolok rád, hogy mi lehettél volna. Velem.
10.
de ezt nem tudom. Észrevettem, hogy bementem réges-régen az ajtón, és végigjártam a szobát. Valaki lekapcsolja a lámpát, de a csomagom olyan nehéz, hogy nem tudok kiszaladni az ajtón.
0.
Elnyom a sötétség. És akkor, ott, meglátlak.

Répás Lili
Author: Répás Lili

Répás Lili vagyok, 16 éves. Próbálom a világot egy másik szemszögből nézni, hogy megtaláljam a kis részleteinket, hogy belefeledkezhessek az éppen forgó eseményekbe. Írás, zenélés, rajzolás, festés; számomra mind ugyanaz a megfejthetetlen nyelv, amin mégis mindenki kommunikál. Remélem tudok új gondolatokat, érzéseket, reményeket ébreszteni azokban, akik elolvassák írásaimat. U.i.: Ezen a "nyelven" mindenki szabad!

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Édesanyám

Édesanyám simogató kis kezén, Ringatott békés álmán a csendes éj. Fülembe súgtak áldással holnapok. S emlékén ragyognak hullócsillagok.   Barna kontyát mindig oly büszkén hordta.

Teljes bejegyzés »

Gyökértelenül

Az eszével tudta, hogy a tárgyak nem jelentenek semmit, hogy felesleges ragaszkodnia hozzájuk, mégis gyakran megesett vele, hogy a kezébe vett egy-egy tárgyat, amely valamelyik

Teljes bejegyzés »
Prózák
Schleier Bettina

Az utolsó két szó

Szürkés színű sállal a kezében szaladt Pippa a birtokuk közvetlen közelében húzódó díszkert felé. Mit sem törődött a komornája rosszalló pillantásaival, rohant a találkája színhelyére.

Teljes bejegyzés »

Szűcs Ilona: Remény ágán – könyvbemutató

Szeptember 30-án, szombaton Szűcs Ilona szerzőnk Remény ágán című kötetének bemutatásában közreműködtünk műsorvezetéssel és felolvasással. Hoztunk néhány fotót is a kellemes hangulatú felolvasásról, amit a

Teljes bejegyzés »

Karancs ősszel

Karancs ősszel 2023 09 27 Végh József László Ludányhalászi   Őszi szél ringatja a Karancs hegy fáit Levelek közt járunk már csaknem bokáig Aludni készül

Teljes bejegyzés »