Osztálytalálkozó

Azt érezte, nagyon fázik. Nem volt ébren, álmodta, hogy a takaró olyan mintha földgöröngyök lennének. Az nem lehet. Csak álom, majd csak meglesz az a paplan. A feje is hasogat, hugyozni is kell, hányingere is van. Csak sorban. Ki kellene bírni okádás nélkül a vizelést. Ne robbanjon szét a feje, míg hány. Ne jöjjön ki belőle a gyógyszer. Elképzelte, hogyan orvosolja a problémákat. Négy lépés a fürdőszoba, aztán öt a gyógyszeres. Még pár lépés a hűtő, ott a hideg ásványvíz. Extra dús. Jó kis projekt.

Le akart lépni az ágyról, de túl közel volt a föld.

– A csodába! A padlón aludtam?

Próbálta kitapogatni, merre lehet az ágy, kereste az ablakon beszűrődő fényt. Azzal szemben, kissé jobbra kell lennie az ajtónak.

Valami puhába botlott. Tapogatta, belemarkolt. Frissen ásott föld.

– A kertben aludtam? Jól bebasztam.

Nem emlékezett, hogy sokat ivott volna. – Jó lesz akkor itt is ­– tántorgott arrébb.  Kerítésoszlopnak gondolta, aminek nekitámasztotta a homlokát és könnyített a gyomra tartalmán.

– Merre lehet a kút? – a feje folyamatosan hasogatott.

Lassan megszokta a szeme a hajnali sötétséget. Pirkadni is kezdett. Úristen, hogy került ide! Most már látta, a sírok, a fejfák körvonalát.

Jack a temetőben ébredt. Miért pont ez a mondat jutott eszébe?

Lerogyott egy sírra, homlokát a hideg köre szorította.

Próbálta összerakni mi történhetett. Tegnap osztálytalálkozó volt. Derengett, hogy valakivel nagyon összekapott. Verekedtek is. Az emlék hatására érezte a keze is sajog. Ránézett, tiszta vér. A ruhája is. Öklendezett, hányt. A feje majd szétrepedt. Odanyúlt, valami ragacsosba tapintott. Felszisszent. Ugyan mibe verhettem bele?

Nagy nehezen talpra állt. Visszatántorgott oda, ahol a bulit tartották. Az étteremet rendőrautók, mentők vették körbe. Villogó kék fények mindenhol. Mintha kést döftek volna a fénynyalábok a szemébe. Fekete fóliával letakart halmok, káosz, sikoltozó emberek, rendőri parancsok.

Elbújt egy szobor mögé. Megcsörrent a zsebében a telefonja. Ismeretlen szám. Kinyomta. Már nyolcszor hívták arról a számról.

– Mit tettem! – nyögött fel kétségesetetten.

El innen, menekülni, elrejtőzni! Csak ez motiválta. Tántorogva, véresen, mocskosan rohant vissza a temetőbe. Nem vette észre a gödröt és belezuhant egy frissen ásott sírba. Elvesztette az eszméletét.

#

 

– Erre! – hallotta a hangot, melybe izgatott kutyaugatás vegyült. – Itt van! Beleesett egy sírba!

Durvaságra számított. Meglepődött a gyengéd bánásmódon. Reflektorok, sürgés forgás.

– Óvatosan! Eltört valamije? Mindjárt kivesszük. Szerencse, hogy megtaláltuk.

Kórházba szállították. Két nap múlva jöttek a rendőrök, hogy kihallgassák. A rendőr elmondta, hogy a cellainformációk alapján találták meg. Ő hívta a 107-et.

Az egyik osztálytársuk valami régi sérelem miatt bekattant. Emlékezett, gyűjtötte a fegyvereket. Lassan derengett, amikor bejött az étterembe, fegyverrel a kezében. A závárzat fémes csattanása. Mikor újratöltötte az ismétlőfegyvert, Jack akkor rontott neki. Amaz a puskatussal ütötte le. Szédelegve, nem törődve a veszéllyel, próbálta ismét lefegyverezni. Puszta kézzel törte ki a merénylő nyakát.

– Vettünk magáról is ujjlenyomatot, de nem volt hivatalos így megsemmisítettük.

 

Hajdú László
Author: Hajdú László

Dél-Alföldön és a Káli-medencében élek. Ihletet e két távoli környék mindennapi történéseiből merítek

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Versek
Szilágyi Tünde

Hóesés

Cikáznak a hópelyhek.  Széltáncot járnak.  Hozzásimulva a földhöz,  Szép álmot kívánnak.    Szállingóznak a pelyhek,  Életre keltve a tájat.  Megérintik a lelket.  Beszövik a fákat. 

Teljes bejegyzés »

Advent…

Szent András nap után Adventre készülünk. Örökzöld fenyőből koszorút készítünk.   Feldíszítjük szépen gyönyörű ékesre. Gyertyákat rakunk rá rózsaszínt és kéket.   A négy vasárnapon

Teljes bejegyzés »
Versek
Szilágyi Tünde

Tavasz

Soha ilyen friss nem volt még a reggel!  Harrmatcsöppek csillognak az ébredező kertben.  Napsugarak hatolnak sejtelmesen tova-  Boldogság csörgedezik, madarak dalolnak.    Valami vibrál a levegőben

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Novemberi haikuk

Rózsa Iván: Novemberi haikuk (Nyolc haikum) Minden hülye tud Lózungot pufogtatni, S így hülyíteni… Mindenkire vár A nem ismert tartomány: Nincsen visszaút… Nemcsak Black Friday:

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Állatkert-világ

Rózsa Iván: Állatkert-világ Normális? Az irrealitás megvalósulása a fantáziában is realitás: valósággá vált valaki agyában. „Égtájak között” Marx tanainak épkézláb részeiből jobban tanultak Nyugaton, ahol

Teljes bejegyzés »

Kegyelmes vajon?

Ez is csak egy szerelmesvers, De ez most sem véletlen! Melletted máris olyan dolgokat éltem meg Ebben a mindössze csak két hétben, Mintha már együtt

Teljes bejegyzés »