Jóslat

Jóslat.

Írta: Egyed-Husti Boglárka

„Egyszer majd jön egy nagy eső és elmossa az összes szemetet az utcákról”.

 

Ez a jóslat volt az asztrológus könyvébe beírva a mai napra. Az asztrológus már évek óta figyelte a különböző hold és más bolygók állását és jóslatokat írt fel minden egyes napra. A horoszkópokat is készített különböző magazinok részére, de ez az ő számára csak mellékes jövedelemforrásnak számított.

 

Leginkább a jóslatokhoz, jóslásokhoz értett. Boszorkányság, szemfényvesztés-mondták rá az ismerősei. Valóban egy kis boszorkányság, de szemvényvesztés az biztos nem. Sokan nem tudták, hogy az asztrológus leszármazottjai között több javas és füves asszony élt így számára nem volt kérdés, hogy hisz a varázslat és a csodák erejében. A jóslat számára szent törvény volt.

 

Évek óta hitt abban, hogy a föld meg fog tisztulni, titkon vágyott is erre. Látta a sok szenvedést, hallotta a síró hangokat, amiket más nem halott vagy látott. A pusztítás számára sosem volt elfogadható. Különleges érzékeinek birtokában szerette volna, ha valami változást idézhetne elő. Szerette volna, ha a jóslat amire oly sok éve várt már végre beköszöntene.

 

Boszorkányság, szemfényvesztés-mondogatták, nincs különleges hatalmad. Nem értesz semmihez. Kuruzsló vagy.  De az asztrológus érezte, hogy ő bizony több ezeknél. Most felállt az asztaláról és elővette a legfontosabb könyveit, különböző papírtekercseket keresett és megnézte a számára fontosabb dokumentumokat tartalmazó mások számára értelmezhetetlen írásokat.

 

Ezeket a titkos dokumentumokat évszázadokon át őrizték az ősei, különböző jóslatok voltak benne, varázsigék és más gyógynövényeket tartalmazó orvosságok receptjei. Az évek alatt egyre csak gyűjtötték.

 

Az asztalra tette az össze papírt, tekercset és különböző köröket nézett és próbálta ő is a körzőjével elkészíteni a metszeteket a jóslathoz. Keze hirtelen remegve megállt, amikor az eső előbb csendben majd hosszasan esni kezdett és nemsokára özönvíz esett.

 

Eljött a napja-gondolta magába. A híradó már napok óta hevesen tomboló viharokról számolt be különböző országokban, hurrikánok csaptak fel az óceánok felett. Olaszország északi tartomány részében az emberek már nem tudtak kimenni annyi eső esett.

 

Az asztrológiai jelzések is azt a napot mutatták, az asztrológus is érezte, hogy a dátum és a számok stimmelnek. A 3, 6 és a 9 szám amúgy is nagy hatalommal bírnak a számmisztikába. Hirtelen ötlettől vezérelve még egyszer elővette a tekercseit, amolyan ellenőrzés végett, de tudta minden számítás pontos.

Notredámuszi jóslat-gondolta, a megtisztulásé, a Világ rendet rak magába. Az emberek biztos majd pánikba fognak esni. Az asztrológus viszont tudta, hogy a víz elintézi a dolgot. Hiszen mindig a természet győz. Sose szabad felbecsülni az erejét.

 

Az asztrológus fogta a jegyzeteit, mappáit szépen berakta egy ládába őket és elindult a házon kifelé. A nagy házban mindenféle feljegyzéseket tett még bele a ládába. Magába számokat mormogott, különböző fontosabb évszámokat. Nem szabad semmilyen feljegyzést itt hagynia, át kell menteni az összeset az utókor számára.

 

Eljött az idő-mondta a hirtelen betévedő utódjának. Mindenre megtanítottalak, mindent tudsz és az utódja szó nélkül fogta a tekercseket és a ládát és vitte is őket el.  Szépen mindent elrendeztek maguk körül. Nem volt szükség beszédre hiszen mindenre megtanította az utódját. Az utód leszármazottjai szintén boszorkányok voltak. Látó boszorkányok. Olyanok, akik a szellemvilágot és az élő világot együtt látják.

 

Nemrég fedezték fel egymást különleges képességeiknek köszönhetően. A

Nem féltek, hiszen nem volt mitől. Tudták, hogy a jóslat megvédi őket és a tudásuk tovább fog élni a papírokon keresztül. A természet megsúgta nekik milyen erejű lesz az eső és meddig fog tartani és azt is tudták, hogy az eső felmossa majd az összes szemetet, megtisztítja a tereket.

Vége

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Árvák

                                                                Árvák   A városnak ezen a részén mindig sokan járnak. Itt a buszmegálló, csillogó-villogó áruház, helyijárat-megálló; bank, iskola, pláza, szerkesztőség, ügyészség, illatozó látványpékség, börtön.

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Scherzo

Rózsa Iván: Scherzo Kövérek és soványak A kövér emberek mind joviálisak! A soványak viszont gyomorbetegek… Valami hasonlót mondott tréfásan megboldogult Popper Péter tanár úr annak

Teljes bejegyzés »

Az Óperenciás tengeren túl

Az Óperenciás tengeren is túl Az Óperenciás tengeren is túl Ahol a kurta farkú malac túr Tüntizők és alkohol abúzusban élők A társadalom peremén szendergők

Teljes bejegyzés »

Még hiszek benned

Még hiszek benned   Még hiszek benned, Hiába ül szívemen fájdalom; Te vagy nékem a boldogság, Te vagy minden bánatom.   Hallottam felőled jót, S,

Teljes bejegyzés »