Kérvény

Kérvény.

Írta: Egyed-Husti Boglárka

Tisztelt képviselő Úr!

Alulírott Nagy falu és kis Város lakói azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy engedje meg nekünk, hogy a teleülését övezően park és hozzá tartozó tavat közterületi beruházásból megszépüljenek.

Úgy érezzük, ha a Parkot és a Tavat megtisztítjuk több turista, illetve átkelő fogja megcsodálni az amúgy is méltán híres tájunkat. Továbbá szeretnénk szíves figyelmében ajánlani azt a tényezőt is, hogy az amúgy nagyon ritka füstifecske madár is vissza tudna ide érkezni és leendő tojásait le tudná rakni.

Úgy értesültünk, hogy képviselő úr is támogatja a fák és a madarak védelmének programját. A múltkori iskola avatáson is hangsúlyozta, hogy szeretné, ha telepélésükön élő gyermekeink már korán elkezdnének óvni és védeni a természeti értékeket. Ekkor ültetett is egy fát az iskola udvarába. Szeretnénk továbbá, ha az óvodában is megvalósulna a kihelyezett téli etető. Nagyon ügyes kezű asztalosunk van, ezt Ön is nagyon jól tudja. Az asztalos felajánlotta, hogy ingyen elkészíti a madáretetőket.

Reméljük, hogy kérvényünk pozitív elbírálásban részesül.

Nagy falu és kis Város település polgárai

 

Tisztelt Polgárok.

Kérésüket megkaptam, köszönöm. Mérlegeltem településünk anyagi helyzetét és úgy ítélem meg hogy forrásaink megengedik az Önök által megnevezett beruházások támogatását. Nagyon örülök, hogy nemcsak nekem, hanem a településen élőknek is fontos a környezetünk védelme és a tudatos nevelés.

Kérvényükre az alábbi határozatot hozom:

1.800. 000 Ft különítünk el melyből a településen található Parkot és tavat megszépítjük. Terveink között szerepel egy biciklis sáv kialakítása és a hely megóvására kamerákat helyeznénk el. További forrásokból szeretnénk napelemekre pályázni, illetve a Tó népszerűségét növelve turista és kiránduló parkot megvalósítani. Az aktív szabadidő felhasználás eltöltésére jó ötletnek találom egy esetleges pihenő csónakház megépítését is. Így lehetőség van akár vendég éjszakák eltöltésére.

2.800.000 Ft különítünk el települési pénzből, melyet a füsti fecske megóvására szánnunk. Létrehozunk egy füsti fecske alapítványi programot, mely a Hortobágyi madárkórházzal karöltve segít és támogatja az itthon őshonos madarak etetését, tojásainak védelmét, illetve madarak békés vándorlását. A programhoz bárki csatlakozhat így a helyi óvodai és általános iskolai csoport is. Külön szeretném megemlíteni, hogy a település új címet fog kapni mely füsti fecske is fontos szerepet fog betölteni.

Fontos szempont véleményem szerint az összes madár faj megvédése így külön támogatjuk a madarak és fák napjai rendezvény sorozatot, valamint a víz világnapját és a föld napját is minden évben meg fogjuk tartani ezzel is hangsúlyozva Földünk védelmét.

Továbbá 3.800.000 Ft szeretnénk elkülöníteni olyan rendezvények és egyéb szabadidős programok megvalósítására, ami a tudatos környezetvédelemre hívja fel a figyelmet.

Külön szeretném Önöknek megköszönni, hogy ilyen fontos Önöknek is településünk védelme.

Nagy falu és kis Város Polgár mestere

 

Pár hónappal később egy újságcikkben.

Nagy falu és kis Város óriási változáson esett át, miután a helyi lakók egy közös kérvényt írtak a település polgármesterének. Kérvényük hatására a település teljesen megújult.

Napelemek mindenhol, a park és a tóban frissen lefestett bicikli úton lehet eljutni. A családok minden hétvégén eljönnek ide, kiülnek és nézik a tóba telepített aranyhalakat. Azonban ezzel még nem ált meg a település felvirágoztatása. Az új reformoknak köszönhetően őshonos virágokat ültettek, valamint a füsti fecske program is teljes népszerűségnek örvend. A címerüket is lecserélték. A helyi óvodában annyira hálásak a gyerekek és az óvónők a polgármesternek, hogy egyetlen csoportjukat a füsti fecskének keresztelték el. Kiváló madárfészkelő helyek lettek kialakítva, köszönhetően a településen élő asztalosnak.

 

A cikkben nem tudom Önöknek megfelelően leírni, hogy milyen kedves és egymást segítő emberekkel találkoztam.

Ez az igazi kikapcsolódási lehetőség. Éljenek vele.

Vége

 

 

 

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+ 3 = 11

Uncategorized
Halászné Magyar Márta

Gyümölcsöt érlel a nyár

Nyár ízletes gyümölcsöt érlel, aszal, fény a víz tükrében fürgén táncol, nem állíthatja meg más, csak zivatar, lepke libbenve virágokat számol. Falevél alig mozdul, szellő

Teljes bejegyzés »

Hidegrázás

Amióta megismertelek (még csak neten, nem személyesen), Nem tudlak kiverni a fejemből S máris ráz engem a hideg ettől. Eszembe jutnak emlékek, Rossz tettek, de

Teljes bejegyzés »
Versek
Tarrósi Éva

csak hagyom

csak hagyom fájjon a szívembe marjon a porba taszítson   csak hagyom fáradjon ereje elfogyjon a fájdalom meghaljon   csak hagyom felrázzon egészen elnyeljen új

Teljes bejegyzés »

Szerelmes akrosztichon

Gyermeki kacajod tölti meg szívbéli Űrömet. Lehet, hogy ez a versem csak kósza Ötletek sorhalmaza. Lehet, hogy ez a versem üres, Ötlettelen. Mit ér ez

Teljes bejegyzés »

A tavasz illata

Ölel a csönded, simogat, Míg a szívedben keresed önmagad, Öröklétem e pillanat. Tavasz illatban fürdőzik a hajad. Szemeid tüzét szívembe elrejtem, Akár napfényt a rengeteg,

Teljes bejegyzés »