Megszólít az éjszaka

Megszólít az éjszaka

Írta: Egyed-Husti Boglárka

A fekete égbolt alatt állok, a csillagok Körülöttem vannak. Érzem, hogy hív az éjjel. Minden este kimegyek. A Hold erősebben, hol gyengédebben szólít.

El kell mennem oda. Tudom. Megmondták.

A házak ablakából pár lámpa pislákol, talán ők sem tudnak aludni, máshol tv fényeit láttom, épp meccs mehetett és azon aludt el valaki.

A Hold áttetsző fényekben játszik olyan, mint a sarki fény. Hol kék-világos kék-ezüst sárga-sosem egyszínű. Most köd fekete.

Hatalmas szinte, látom rajta a krátereket. Egyik nagyobb, mint a másik.

Lebegek felé, ez maga a súlytalanság érzése gondoltam magamba. Láttom, ahogy elhagyom a kis házat, a gyepet, a házak tetejét, a kéményt majd megyek fel a fekete éj felé.

A köd teljesen beborít, mégsem félek, pedig olyan áttetsző az egész.

Aztán láttom a többi bolygót is ott vannak fent az égbolton, mintha csak valaki oda rajzolta volna őket.

Békés, csendes minden, talán én is alszom. Álmodom ezt az egészet.

Megszólított az éjszaka és minden este felkelek.

Vége

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Árvák

                                                                Árvák   A városnak ezen a részén mindig sokan járnak. Itt a buszmegálló, csillogó-villogó áruház, helyijárat-megálló; bank, iskola, pláza, szerkesztőség, ügyészség, illatozó látványpékség, börtön.

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Scherzo

Rózsa Iván: Scherzo Kövérek és soványak A kövér emberek mind joviálisak! A soványak viszont gyomorbetegek… Valami hasonlót mondott tréfásan megboldogult Popper Péter tanár úr annak

Teljes bejegyzés »

Az Óperenciás tengeren túl

Az Óperenciás tengeren is túl Az Óperenciás tengeren is túl Ahol a kurta farkú malac túr Tüntizők és alkohol abúzusban élők A társadalom peremén szendergők

Teljes bejegyzés »

Még hiszek benned

Még hiszek benned   Még hiszek benned, Hiába ül szívemen fájdalom; Te vagy nékem a boldogság, Te vagy minden bánatom.   Hallottam felőled jót, S,

Teljes bejegyzés »