Mandula műtét

Mandula műtét

Írta: Egyed-Husti Boglárka

Attila és felesége már 4 órája vártak a kórházi folyóson. Idegesen, kezüket összekulcsolva. Meddig tart még a műtét? Aztán végre a nagy főorvos úr megjelent. Szerencsére minden rendben volt, eltávolították a mandulát. Most pihenés következik. A házaspár kezet rázott a doktor úrral és siettek be a betegszobába gyermekük ágya felé.

Apró, kis törékeny lányuk, akire oly sokáig vártak két fiúk után következett. Már fel is adták a reményt, hogy még egy gyermekük lesz. Végül is a fiúkkal is boldogok voltak. Aztán megjött a kislányuk.

Most Attila felesége megsimogatja a kis kezecskéit neki és halkan elkezd kipakolni a kórházi hűtőbe. Hozott otthonról húslevest, tésztát és egy kis rétest is.

Attila addig felverte a székeket és leültek az ágy szélére. Feleségével átkarolták egymást és megpuszilták egymást, majd véletlenül elnyomta őket az álom.

Ők azt hitték, hogy csak elbóbiskoltak. Vidékről jöttek fel busszal, felesége hajnali 4 kor már fent volt, hogy mindent előkészítsen. Attila is kint volt már a gazdaságba, megetette az állatokat. összeszedte a tojásokat, holnap rántotta lesz belőle gondolta. Majd látta, hogy a konyha kéményéből édes illatok terjengek.

Mikor ezekre gondolt hirtelen felébredt, felesége még aludt. A szobába este lett. Ezek szerint elaludtak. A betegágyon kislányuk is mintha aludt volna, Attila legalább is így érzékelte, aztán megsimogatta a kezét. A kislánya keze jég hideg volt. Keltegette feleségét, aki álomszerűen nézte a történéseket és mire felfogták, hogy mi is történt valójában már késő volt.

A kislányuk meghalt. A házaspár zokogott a halott gyermekük ágya felett.

A nagy doktor bejött a szobába ő is megállapította a halál tényét majd Attiláékat kérdezte, később már nem csak ő, hanem a rendőrség is kérdezgette őket. Aztán végül megszületett a rendőrségi jegyzőkönyv: gondatlanságból elkövetett emberölés.

Attiláék nem akartak hinni a szemüknek, az ügyvédük viszont mondta, hogy sajnos a rendőrség azt feltételezi róluk, hogy megölték a kislányukat. Hiába mondták, hogy ők egy ujjal sem nyúltak hozzá, mégis elaludtak ezért gondatlanság magyarázta az ügyvéd.

A faluban, ahol éltek gyorsan terjedt a hír, még meggyászolni se volt idejük a lányukat, a temetés után rögtön terjedt a pletyka. Különböző elképesztő hír terjengett így Attiláék nem maradt választásuk, el kellett adni a gazdaságot a házzal együtt.

Alig akadt vevő, a végén már ugyanis az a hír járta, hogy Attila és felesége a házban ölte meg a kislányt baltával.

Az emberek már csak ilyenek-mondta nekik az ügyvéd, mikor ismét tanácsért fordultak hozzá.

Egy kis sírhely őrzi Attila lányának emlékét, a kislányát, akinek a szülei elaludtak.

Vége

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Az Óperenciás tengeren túl

Az Óperenciás tengeren is túl Az Óperenciás tengeren is túl Ahol a kurta farkú malac túr Tüntizők és alkohol abúzusban élők A társadalom peremén szendergők

Teljes bejegyzés »

Még hiszek benned

Még hiszek benned   Még hiszek benned, Hiába ül szívemen fájdalom; Te vagy nékem a boldogság, Te vagy minden bánatom.   Hallottam felőled jót, S,

Teljes bejegyzés »

A kopottas és viseltes utas

Mikor felszálltam a villamosra, ő akkor már ült. Onnan, ahol még volt szabad hely, éppen rá láttam. Kissé viseltes és kopottas volt. Talán egy kicsit

Teljes bejegyzés »

Elgurult évek

Mint a gyöngyök, amikor leperegnek, szakadt láncról, úgy gurultak éveim szerteszét. Lám, talán el is enyésznek, és nem lesznek maradásra érveim. Szerettem őket, egyenként mindahányt,

Teljes bejegyzés »

Rossz ébredés

Ma reggel úgy ébredtem, Hogy nem voltál mellettem, Pedig csak korábban keltél, Hogy anyósodnak segítsêl. Mégis eszembe jutottak A magányos éjjelek, Mikor nem voltál még

Teljes bejegyzés »