Következmények nélkül

Következmények nélkül

Írta: Egyed-Husti Boglárka

Reggel a feleségem ordítozva keltett fel és az egyik újságnak a hasábját ütni vágni kezdte a testem minden porcikáját ott, ahol érte.

„Mi ez, Sándor?” -kérdezte és a szemei véresre voltak sírva.

Mivel nem válaszoltam semmit ismét ütni kezdett az újsággal.

„Azt kérdeztem mi ez?”

„Szerintem elég egyértelmű” -válaszoltam teljes közönnyel az arcomon.

„Ah, szóval szerinted ez teljesen egyértelmű”? !”

Kicsit később: „Akkor most mi lesz válni akarsz?”-kérdezte

„Dönts el te” – vágtam rá és végre ki keltem az ágyból majd szigorú szemekkel rá néztem.

„Mindenesetre bárhogy döntesz a gyerekek itt maradnak” -szögeztem le.

A feleségem tudta, hogy nem viccelek mégis félt. Remegett, keze és a lába is.

„Csak nem képzeled, hogy ezek után itt hagyom neked őket. Ezek után” – ismét az újságot akarta hozzám vágni, de én gyorsabb voltam nála.

Jó erősen megszorítottam a kezét és teljes higgadtsággal a hangomba csak ennyit mondtam: „A gyerekek maradnak”.

És az újságot az arcába csaptam.

Azt az újságot, ami lehozta, hogy egy villában drogosan szeretkeztem nem is egy nővel, hanem többel.

A feleségem kiment a szobából és halkan folytatta a sírást. Aztán kicsit később egy képpel tért vissza. Az első közös képünkkel.

„Mi lett velünk? Mi lett veled? Mi lett belőled?” -kérdezte nem is tőlem, inkább csak magában.

Majd így folytatta: „Azt hiszed ezt megúszod, minden következmények nélkül?”

„Igen” -feleltem neki teljes magabiztossággal.

Majd így folytattam: „Megúszok mindent drágám, következmények nélkül”.

A feleségem némán szó nélkül nézett rám és tudta, hogy megint igaza van.

„Nem hagyom itt a gyerekeket veled, akkor inkább én is itt maradok, vigyázok rájuk”.

„Ahogy akarod” -mondtam-„most viszont felöltöznék”.

Kimentem a nagy öltözőszekrényem felé, a legfrissebb Armani öltönyeimet nézegetem, majd inkább egy nyári sportos ruhát húztam fel. Aztán a karórás fiókomhoz mentem és kivettem az arany karórát, a legdrágább órámat.  Aztán a sport kocsim kulcsát kerestem miután megtaláltam csak ennyit mondtam.

„Mire itthon leszek, legyen kitakarítva”.

A feleségem nem mondott semmit, csak fogott két párnát és elkezdte rendbe rakni őket.

Mikor a szeretkezésem után hazaértem a feleségem halott volt. Főbe lőtte magát a pisztolyommal és a gyerekeimmel is végzett.

Vége

 

 

 

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

− 1 = 1

Cserebogár a falban

Szegény pajor mire gondolhatott, amikor a csodálatos átalakulása során bogárrá változva azzal szembesült, hogy téglák közé, a falba született újjá? Mert van ilyen, én se

Teljes bejegyzés »

Ha a boldogság…

Ha a boldogság kismadár volna,bizonyára kalitkába zárnák.Mivel illékony érzés csupán,helyette megzabolázzák.Jaj, szegény boldogság,vajon mit vétettél mond?Rossz híredet keltik ott,ahol nincs egyetlen mosoly?Ne hagyd, hogy azt

Teljes bejegyzés »

Te vagy…

Te vagy az életem, te vagy a levegőm.Te vagy ki éltet, te vagy a megmentőm.Szívem doktora, hogyan is nevezzelek?Szerelmem farkasa, el kell, hogy engedjelek. Author:

Teljes bejegyzés »

Hazámról írok

Edit Szabó : Hazámról írok Édes Földem, hol az életre születtem, kérlek maradj meg ilyennek mindig nekem, „Te oltasz a szívbe örömöt, bánatot,” hűséges lányod

Teljes bejegyzés »

Tükröződik…

Szeretettel új versem!     Author: Faragó Maia Faragó Maia vagyok: kreatív író, költő, blogger, diplomás kommunikátor, online tartalomszerkesztő. Pályafutásomat újságíróként, főszerkesztő-helyettesként, korrektorként, kommunikációs asszisztensként

Teljes bejegyzés »