János Vitéz újratöltve 2.0

Folytassuk hát a történetet.
Menekülése közben egy csapat katonába botlott. Beállt közéjük, kapott pénzt, paripát ,fegyvert. A kemény magyar legények Franciahonba igyekeztek, kiűzni a portyázó törököket. Az útvonal a következő volt.
Tatárország-Talján ország-Lengyelország-India-Franciaország.
Ennek az össze-vissza kavargásnak három oka lehetett.
1. Nem nézték meg a NET-en a Google Útvonaltervezőt.
2. Megbuktak földrajzból a suliban.
3. Túl sok pálinkát ittak.
Sok viszontagság után azért eljutottak a célig, és a királlyal történt egyeztetés után rögtön elkezdték kaszabolni a rabló törököket. Hát nem volt szép látvány-annyi biztos.
Patakvér! Mondaná egykori politikusunk ,és még azt is, hogy Horn Gyula mondjon le.
Jánosunk még az elrabolt királykisasszonyt is megmentette, amiért mindjárt odaígérték neki a koronát, és a csodás kis hölgyeményt is.
Nem rossz-gondolta a vitéz, de inkább pénzre váltanám a nyereményemet-mondta. A király Jánost Vitézzé nevezte ki és pár zsák aranyat is csomagoltatott útravalónak.
Hajóra szállt, hogy végre hazamenjen, de közbeszólt a karma. A hajó elsüllyedt a nyereménnyel együtt, János alig menekült meg a vízbefulladástól.
Kimerülten bandukolt, mikor meglátott egy óriási elhanyagolt épületet.
Szárnyakat adunk vágyainak-Szállunk rendelkezésére-olvasta a málló feliratokat a falon. Bement, és egy pihegő griffmadarat látott meg. Elkezdett vele egyezkedni szállításilag.
Ne má -mondta a madár most vittem haza a Harry Pottert nagyon kivagyok.
Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen-gondolta János, és felpattant a fáradt madárra. Megsarkantyúzta, és haza vitette magát.
Utolsó erejével a griff épp János falujának határában hajtott végre kényszerleszállást.
Rossz híreket kapott. Imádott Juliskája belehalt a nyomorúságba ,szomorúságba. Sírja mellett rózsabokor nőtt tündöklő virággal. Leszakította és szíve fölé helyezte.
Megint útra kelt, és cseppet sem volt jobb kedve, mint mikor először tette ezt.
Az óriások földjére tévedt, és beleütközött a határt védő mamlasz vámosba. Nem akarta tovább engedni, sőt eltiprással fenyegette.
Az erő itt nem használ, jöjjön az ész-gondolta. Elkezdte találós kérdésekkel bombázni, és az óriás a megerőltető gondolkodástól megszédült, és beesett a folyóba.
Beverte a fejét, rögtön meghalt. Az utolsó kérdés, ami végképp betette nála a kaput így szólt-
Ki az, aki pacalból is tud buborékot fújni, látta Colombo feleségét ,és egy DVD lejátszón egy szelet szalámi segítségével vissza tudja nézni az egész disznóvágást?
Hát Chuck Norris, te buta mondta és átsétált a túlpartra a már élettelen testen.
Az óriások vára a nevéből adódóan óriási volt. Hát persze hogy bement ,és mielőtt eltiporták volna megkínálták egy kis szikla darabbal, amit épp eszegettek.
János más ételhez szokott, ezért a követ a főnök fejéhez hajította, aki ettől azonnal eldőlt, és élettelenül feküdt a padlón. A többi óriás először elképedt, majd utána remegett a félelemtől a kis növésű ember félelmetes erejétől félve. Itt is királynak akarták koronázni, de ő elhárította a megtisztelő felkérést.
Kapott viszont egy sípot, amit ha megfúj, azonnal ott teremnek újdonsült barátai. De írhatsz SMS-t is mormogta a sarokból az okoskának csúfolt óriás ,akkor is megyünk.
Tovább állt innen is hősünk, és nemsokára a sötétség birodalmába ért .A boszorkányok földjére tévedt, akik épp most tartották a hagyományos évértékelést.
A bejáratnál nem fekete Mercik, BMW-k, Audik sorakoztak, hanem full- extrás seprűk.
Új seprű jól seper-gondolta, és felnyalábolta az összeset eldugva egy közeli barlangba. Megfújta a sípját, és az érkező óriásokra bízta a banyák eltüntetését.
Az utolsó pára szegény Juliska régi mostohája volt, aki az egyik óriás balegyenesétől a régi falujuk határában landolt.
Önkormányzati temetést kapott, mivel nem volt hozzátartozója.
A banyák elpusztulásával még az ég is kivilágosodott, így nyugodtan mehetett tovább.
Egy nagy víz partjához ért, ahol egy kunyhót és egy topis alakot látott. Erről olvastam-mondta, ez az Öreg halász és a tenger. Mivel az öreg nem tudta, vagy nem akarta átvinni a szerinte nem is létező túlpartra, ismét a cimborák segítségét kérte. Felkuporodott az óriás nyakába és elindultak. Több napig mentek a tengerben
ami az Óperenciás nevet kapta. Egyszer csak megláttak egy szigetet ahol az óriás letette, és sok szerencsét kívánva elhúzott. Tündérország volt a sziget.
Három hatalmas kapu védte a bejáratot látszólag legyőzhetetlen őrökkel. Medve, oroszlán, sárkány volt a sorrend.
Szerencsére nála volt Asterix cimborájának varázsfőzete, amit még Panoramix druida készített. Ivott egy kortyot, megvárta a hatását és nekikezdett.
Az első két kapun hamar átjutott, amit három medve, majd három oroszlán őrzött. A harmadik kapu előtt egy sárkány téblábolt. Ekkor eszébe jutott Jónás haverjának esete a cettel. Beugrott hát a sárkány száján, kivágta a szívét, és máris szabad lett a bejárat.
Csoda dolgok voltak odabenn. Kellemes tavaszi idő, lágy szellő, bájos igéző csajok. Tele volt Barbieval Tündérország, de azért akadt pár szerencsés Ken is.
Itt is rögtön befogadták, de ő inkább félrevonult és a mentéjében őrzött rózsaszálat bedobta az élet vizébe. Láss csodát egyszer csak a habokból a megelevenedett Juliska lépett oda mellé frissen, egészségesen, de főleg élve. Mintha a cickók is jobban feszítették volna a ruháját-állapította meg János.
Nagy volt az öröm, a mögöttük összegyűlt tömeg el is kezdte énekelni a Boldogság, szerelem az életem című slágert.
Itt már nem maradhatott el a koronázás, a nép azóta is imába foglalja mindkettőjük nevét.
Ennyi a történet, de térjünk vissza a látogatásra,
A kétoldali tárgyalások remekül haladtak, minden szerződésre pont került. A kiegészítő programok is kiválóan sikerültek. Volt borkóstoló ,termálfürdő látogatás ,igazi magyaros vendéglátás .Bár azt nem értette a királyi pár ,hogy miért kellett egy focimeccsre is kilátogatniuk. De belefért ez is.
A távozó felség a repülőgép lépcsőjéről még odakiáltott a lelkes tömegnek.
Éljen a megbonthatatlan Tündér-Magyar barátság  !Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Kovács Attila
Author: Kovács Attila

Mindenkinek annyi baja van ,az annyi bajnak annyi baja van ,hogy annyi baj legyen! (A.E. Bizottság)

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Az Óperenciás tengeren túl

Az Óperenciás tengeren is túl Az Óperenciás tengeren is túl Ahol a kurta farkú malac túr Tüntizők és alkohol abúzusban élők A társadalom peremén szendergők

Teljes bejegyzés »

Még hiszek benned

Még hiszek benned   Még hiszek benned, Hiába ül szívemen fájdalom; Te vagy nékem a boldogság, Te vagy minden bánatom.   Hallottam felőled jót, S,

Teljes bejegyzés »

A kopottas és viseltes utas

Mikor felszálltam a villamosra, ő akkor már ült. Onnan, ahol még volt szabad hely, éppen rá láttam. Kissé viseltes és kopottas volt. Talán egy kicsit

Teljes bejegyzés »

Elgurult évek

Mint a gyöngyök, amikor leperegnek, szakadt láncról, úgy gurultak éveim szerteszét. Lám, talán el is enyésznek, és nem lesznek maradásra érveim. Szerettem őket, egyenként mindahányt,

Teljes bejegyzés »

Rossz ébredés

Ma reggel úgy ébredtem, Hogy nem voltál mellettem, Pedig csak korábban keltél, Hogy anyósodnak segítsêl. Mégis eszembe jutottak A magányos éjjelek, Mikor nem voltál még

Teljes bejegyzés »