Szülésznő

Szülésznő

Egyed-Husti Boglárka

Alig ismertem meg, hiszen 4 évig nem is láttam és most ő is itt van a váróban. Nem tudtam köszönjek-e neki vagy sem hiszen az se biztos, hogy emlékszik-e rám. Napi szinten több szülést is levezet gondoltam talán nem is biztos, hogy emlékszik az én szülésemre. Én biztosan hiszen életem egyik legszebb napja volt és az ő segítségével háborítatlanul folyt le a szülés. Szinte ideálisan ment minden. Volt egy kis bökkenő, de hát ezt leszámítva minden tökéletes volt.

Ott ült a koptatott váróterem padján a Mammográfia eredményre várva és láttam idegesen tördeli a kezét. Csak nincs valami baj? Én is idegesen szoktam idejönni, hiszen nagyapám családunk egyetlen férfi tagjaként emlőrákba halt meg. Valóban nem kellemes a szűrűvizsgálat, de a nővérke velem nagyon kedves volt és szakszerűen vizsgált meg.

Ott ülünk és csendben várjuk az eredményt. Van köztünk pár fiatal lány, de a legtöbben középkorúak és idősebbek ülnek. Valaki olvas, valaki a mobilját nézegeti én ülök és nézem a plafont. És őt a szülésznőmet. Egyre idegesebbnek tűnik.

Aztán kijön a nővérke és oda adja a papírjait, hallom, hogy sír. A nővérke próbálja vigasztalni, de ő csak sír ott a rideg folyóson.

A beszélgetésükből csak pár hangfoszlány szűrődik ki, de egyértelművé válik mindenki számára, hogy rossz indulatú elváltozást találtak a jobb mellébe.

Annyira ideges és felzaklatott, hogy amikor a pénztárhoz kell mennie fizetni elfelejti a PIN kódját.

Átérzem érzéseit és most már én is ideges leszek és félek a saját eredményemtől. Épp engem hívnak. A nővérke oda adja a papírt, minden rendben.

Fogom a tárcám és indulok a pénztár felé, még mindig gondolkodom, hogy kint az udvaron megszólítsam-e őt és próbáljam meg vigasztalni, de rájövök, hogy ez most itt teljesen felesleges.

Hiszen nem voltunk annyira jóban inkább az anyukája, testvére, barátja, férje vigasztalására vár.

Sajnáltam szegényt és egész nap ott volt a gondolataimba.

Remélem jóra fordul a sorsa.

Vége

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+ 79 = 87

Uncategorized
Halászné Magyar Márta

Gyümölcsöt érlel a nyár

Nyár ízletes gyümölcsöt érlel, aszal, fény a víz tükrében fürgén táncol, nem állíthatja meg más, csak zivatar, lepke libbenve virágokat számol. Falevél alig mozdul, szellő

Teljes bejegyzés »

Hidegrázás

Amióta megismertelek (még csak neten, nem személyesen), Nem tudlak kiverni a fejemből S máris ráz engem a hideg ettől. Eszembe jutnak emlékek, Rossz tettek, de

Teljes bejegyzés »
Versek
Tarrósi Éva

csak hagyom

csak hagyom fájjon a szívembe marjon a porba taszítson   csak hagyom fáradjon ereje elfogyjon a fájdalom meghaljon   csak hagyom felrázzon egészen elnyeljen új

Teljes bejegyzés »

Szerelmes akrosztichon

Gyermeki kacajod tölti meg szívbéli Űrömet. Lehet, hogy ez a versem csak kósza Ötletek sorhalmaza. Lehet, hogy ez a versem üres, Ötlettelen. Mit ér ez

Teljes bejegyzés »

A tavasz illata

Ölel a csönded, simogat, Míg a szívedben keresed önmagad, Öröklétem e pillanat. Tavasz illatban fürdőzik a hajad. Szemeid tüzét szívembe elrejtem, Akár napfényt a rengeteg,

Teljes bejegyzés »