Ez csak egy szám

Ez csak egy szám

Egyed-Husti Boglárka

Helyszín: Budapest, exkluzív tetőkert

Szereplők

Timi

Viki

Nóri

Andi

Timi: „Most miért sírsz? Hiszen ez csak egy szám?”

Viki: „Te ezt nem értheted hiszen nálam két évvel vagy fiatalabb.”

Nóri: „Jaj Viki, most tényleg, nem azért jöttünk ide fel, hogy siránkozzunk, hanem hogy bulizzunk. Ez mégsem egy temetés”.

Andi:” Így van nézd a dolog jó oldalát és élvezd a napsütést. Gyerünk lányok ott azon a pulton vannak még finom koktélok”.

Andi, Timi, Nóri elindulnak. Viki egyedül marad. Majd mikor hallótávolságon kívül kerülnek elkezdik kibeszélni Vikit a háta mögött.

Nóri: „Most komolyan nem értem mit rányál ez itt állandóan”.

Andi: „Ja úgy sír, mint egy kisgyerek, tiszta idióta, nem is értem miért jöttünk el ide.”

Timi: „Semmi gond csajok, a kiszolgálás jó, az italok finomak, az a pincér srác nagyon helyes lehet flörtölök vele”.

A többi lány egyszerre néz Timire: „Na de férjed és gyereked van” -majd kacagnak egy jót.

Timi nem sokat habozik oda megy a pincér sráchoz és egy tízes forintot csúsztat a nadrágja zsebébe majd hallkan a fülébe súgja: „a barátnőim szomjasok, légyszi gondoskodj róla, hogy mindig legyen ital a kezükbe, illetve rólam is gondoskodhatnál”.

Fülledt erotikusan kacsint a srácra, a srác veszi a lapot és gyorsan elmegy Timivel a mosdóba puderezés címszó alatt.

A többi csaj röhög és még mindig Viki a beszélgetésük témája.

Andi: „Hiszen csak a harmadik ikszbe lépett bele, tényleg nem értem mi baja van.”

Nóri: „Ne foglalkozzunk szerintem vele, nézzétek csajok mit hoztam”. Majd egy kis zsebkendőbe csavart fehér porra mutatt. A többi nő szeme felcsillog.

Majd ismét Nóri szólal meg: „Gyertek mindenkinek jut belőle”.

A többi nő is elindul a női mosdóba, hogy a fehér port felszippantsák. Viki egyedül áll kint a Sky ár teraszán magába beszél.

Viki: „Idióta tyúkok, csak azt nem értem, hogyan lehetnek ezek a nők a barátnőim. Mind felszínes kurvák és folyamatosan csalják meg a férjeiket vagy unalmukban kokóznak.”

Viki most hátra néz a teraszon már a pincérek sincsenek, hirtelen egy gyerekkori kép villan fel előtte. Áll a tükör előtt édesanyja rúzsával játszik és anyukája magas sarkú cipője és ruhájában nézi magát. 12 éves érettebb a kortárs lányoknál, mellei már formásak így nem kell őket kitömni vatta pamaccsal. A szobájában még ott van a Nóri, Andi, Timi Viki. Iskolai barátnők, elválaszthatatlanuk, egy padsorban ülnek, ők a suli legnépszerűbb csajai és most 12 éves Viki szülinapját ünneplik.

Viki amikor ez az emlékkép felvillan előtte elsírja magát, egyedül és árvának érzi magát. A mosdóból ekkor kijön Timi és oda megy Vikihez.

Timi: „Na kislány ne sírj, neked is tartogat még meglepetést az élet. Ez a csávó tök jól bánt velem, neked is jut, tudod, ami az enyém az a tiéd is.”

Majd a pincér csávóra néz és megint oda megy hozzá és ismét egy tízest tesz a nadrágjába.

Majd így folytatja a csávóra nézve: „A barátnőm kicsit magányos, lécci tedd őt is boldoggá, szerintem menni fog”.

A pasi megfogja Viki kezét és Viki mint egy engedelmes kislány követi őt. A férfi a női mosdóban épp Vikit vetkőzteti le és szeretkezni készül velem mikor a többi nő kijön a mosdóból, belőve.

Andi: „Kis hableány hova lett? Elúszott a magányosságban?”

Timi a mosdó felé mutatott és a többi nő hangos vihorászásba kezdett.

Timi Nórihoz fordult: „Ugye nekem is hagytatok?”

Persze-mondta a többi nő egyszerre.

Timi fogta a fehér port ismét visszament a mosdóba és ő is belővi magát.

A többi nő kacag és iszik, már hiányos öltözékben.

Mikor Timi végez ismét kijön a Bár teraszára, Viki még sehol.

Timi is már sokkal jobban érzi magát mikor a pincér srác kijött a mosdóból és Timihez ment.

Szemei idegesen cikáztak, hol Timire, hol a többi nőre nézett.

Majd csak ennyit mondott: „Történt valami”.

A pincér srác az ajtó felé mutat, Timi és a többi nő elindul. Az ajtóban azonban megtorpannak. Viki élettelen testének látványa megborzolja őket. A kezéből ömlik a vér.

Az összes nő egyszere: „Hülye kurva csak mert a harmadik ikszbe lépett”.

Timi hívta a mentőket, a nők addig próbálták a kokain nyomokat eltüntetni.

Mikor kiérkeztek a mentők csak a halál beálltának az időpontját írták fel a boncolási jegyzőkönyvre.

Timi ott állt Viki holtteste felett és most először látta olyannak az állítólagos barátnőjét amilyen igazából volt, elesetnek és magányosnak.

Vége

 

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ahogy a hó hullik

Ahogy a hó hullik a tűzre, Úgy hullik a könnyem a sós földre. A komor pusztában hiába nézek. Semmi sem moccan, vagy fut szerteszéjjel. Ó,

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Népirtás

Rózsa Iván: Népirtás Most már „ügyesebben” irtják a népet: Sunyin, és nem látványosan… Akiknek védeniük kellene az emberiséget: Naponta elárulják, alattomosan… Még ünnepeltetik is magukat

Teljes bejegyzés »

Mária édesanyánk

Edit Szabó : Mária édesanyánk Szívem hozzád emelem Édesanyám, arcodról sugárzik szent ártatlanság, -Fogadd el kérésem,szeress engemet, mint szeretted egyetlen gyermekedet! Tökéletes asszony vagy, az

Teljes bejegyzés »

A mi kisebb

A mi kisebb-nagyobb gondunk, bajunk, csak egy csepp az emberiség gondjainak hatalmas tengerében. Ennek ellenére mindenki a saját terhét érzi a legnehezebbnek. Éppen ezért általában

Teljes bejegyzés »

A Jótündér és békák

Anna még csak első osztályos és nagyon elfáradt az iskolában. Ének órán a tóban kuruttyoló békákról szóló dalt tanulták, mely egész nap a fülében csengett

Teljes bejegyzés »