Utca zenész

Utca zenész

Egyed-Husti Boglárka

Épp mennék fel mozgólépcsőn az aluljáróból, amikor megüti a fülem a kellemes gitár dallam. Elindulok a dallam irányába. Kiérve egy fiatal srác egy száll gitáron játszik, de olyan szépen énekel, hogy érzem szinte táncra hív a zene. Más is csatlakozik a járókelők tömegéből és egy idő után teljesen sokan ámulatba ejtve figyelik a fiú gitár szólóját.

Valaki kis pénzt más valaki pedig sok pénzt tesz neki bele. Megint más valaki énekelni kezd erre a kellemes zenére. Én is azon kapom magam, hogy előbb dúdolok, majd énekellek, pedig nem szeretek énekelni.

A dallam és a ritmus pedig most visz magával. Szó szerint.

Jó kedvem lesz ettől a kellemes zenétél, a kávám is jobban esik, a borongós szürke reggelből hirtelen napfényes kellemes őszi délelőtt lesz és az utcazenész elbűvöli közönségét a zenéjével.

Innen is köszönöm neki ezt a csodálatos élményt.

 

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Versek
Barna Benedek

Fénytörés

Én mondom, hiába minden: egy csillogó prizmán át sem mutat a világ jobban annál, amilyen valójában…             Author: Barna Benedek

Teljes bejegyzés »

Mindened lennék

  Lennék az, vagyonnal tele, Minden atom, minden tárgy; körülötte. Lennék, azért, hogy egy pillanatra csodáljon, S azokkal a szemekkel, egy pillanatra új életet adjon.

Teljes bejegyzés »

Gulyásleves újragondolva

Gyönyörű nyári nap volt a Dunán. A csapat reggel hétre érkezett a Római-parti csónakház elé. Evezősök voltak és háromnapos táborba készültek Visegrád alá, a Szentendrei-sziget

Teljes bejegyzés »