Átok

Átok

Egyed-Husti Boglárka

 

Afrika

Apám régész volt és egy nyáron elutazott Afrikába. Jövő nyáron már minket is vitt magával. Sok csodálatos helyre eljutottam. Voltam szavannákba, teveháton utazhattam. Láttam a csodálatos piramisokat. Ittam teát és minden este hallgattam a mesét, melyet a bölcs és vak öreg néger ember mesélt nekünk.

A mesét most itt teljes történetében szeretném leírni nektek és mindenki eldönti, hogy hisz-e benne.

 

A mély dzsungelben élt egy törzs. Távol mindenkitől és mindentől. A civilizáció sok évig megkímélte őket így ők a legnagyobb békességben éltek a természettel és annak ajándékaival. Ruhájuk alig volt, inkább csak a pálmaleveleket viselték. Kis ékszereket viseltek már gyerekként a kezükön.

Néha nagy ünnepek napján kifestették egymás arcát. Sok ünnepük volt. A fiúk avatása, a lányok avatása, az esküvő és a halál is mind ünnepség keretein belül zajlottak. Menetrendje volt ezeknek az ünnepeknek, ahol a helyi öregek és a javas asszony is részt vett.

Ők külön éltek a törzs tagjaitól, csak az ünnepekre jöttek be a törzsbe, Ilyenkor varázsénekeket énekeltek, mormoltak és csodálatos füzeteket itattak. Számukra a lékel fontos dolgot képviselt és minden egyes ünnepkor a léleknek szentelték magukat.

Úgy tartották, hogy a Föld Anya adta a lelket így ő rendelkezik afelett és ő dönti el, ki mikor lesz férfi, nő. Ki -kivel házasodjon és arról is ő döntött, mikor haljon meg. A bennszülöttek hittek a Föld Anyának, aki Szellemként látogatta meg a javasasszonyt és az ő nyelvén tolmácsolta a közösség felé. Így a javasasszony nagy tiszteletben ált a törzsben.

Egy szép napon idegen fehér emberek érkeztek a törzsbe, kik furcsa készüléket tartottak a kezükbe. a bennszülöttek a félelem helyett kíváncsiságot éreztek a különös szerkezet iránt. A javasasszony hiába intette őket, hogy a gép el van átkozva és elrabolja a lelküket a törzs tagjai most nem hittek neki.

Így megengedték, hogy a különös szerkezettel lefényképezzék őket. Ők nem tudták, hogy ez a szerkezet maga a fényképező gép. A lelkük bekerült a gépbe így onnan soha többé nem szabadult.

A törzs tagjai sora haltak meg és folyton fekete volt a felhő. A Föld Anya sírt mert a lelkek nem tudtak kijönni a keretből.

Egy szép napon a bennszülött törzs eltűnt. Helyette egy kis Sziget alakult ki, ahol a lelkek azóta is várják, hogy felébredjen a Föld Anya és végre kijöhessenek.

Vége

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

− 1 = 9

Cserebogár a falban

Szegény pajor mire gondolhatott, amikor a csodálatos átalakulása során bogárrá változva azzal szembesült, hogy téglák közé, a falba született újjá? Mert van ilyen, én se

Teljes bejegyzés »

Ha a boldogság…

Ha a boldogság kismadár volna,bizonyára kalitkába zárnák.Mivel illékony érzés csupán,helyette megzabolázzák.Jaj, szegény boldogság,vajon mit vétettél mond?Rossz híredet keltik ott,ahol nincs egyetlen mosoly?Ne hagyd, hogy azt

Teljes bejegyzés »

Te vagy…

Te vagy az életem, te vagy a levegőm.Te vagy ki éltet, te vagy a megmentőm.Szívem doktora, hogyan is nevezzelek?Szerelmem farkasa, el kell, hogy engedjelek. Author:

Teljes bejegyzés »

Hazámról írok

Edit Szabó : Hazámról írok Édes Földem, hol az életre születtem, kérlek maradj meg ilyennek mindig nekem, „Te oltasz a szívbe örömöt, bánatot,” hűséges lányod

Teljes bejegyzés »

Tükröződik…

Szeretettel új versem!     Author: Faragó Maia Faragó Maia vagyok: kreatív író, költő, blogger, diplomás kommunikátor, online tartalomszerkesztő. Pályafutásomat újságíróként, főszerkesztő-helyettesként, korrektorként, kommunikációs asszisztensként

Teljes bejegyzés »