Balerina

Balerina

Egyed-Husti Boglárka

Diótörő szereposztás. Én leszek Marika. Én táncolom a szóló táncot. Már nem vagyok a tánckar része. Megkaptam a lehetőséget, hogy enyém legyen a szóló. El se hiszem-hívott fel izgatottan.

Majd tovább folytatta: Ugye eljössz megnézni?

Persze, hogy elmegyek, nem is volt kérdés.

Az Állami Operaházba lesz a bemutató. Majd küldök névre szóló jegyet.

 

3 éves. Itt ülünk egy rozoga széken és nézzük, ahogy bemutatja nekünk a táncát. Hideg és nyirkos a terem. Az ablakon vastag penész. De ő lelkes és kapott tőlem egy tüll ruhát. Anyuka-nézz rám csillogó szemeivel-meg vetted nekem?

Alig jövök ki a fizetésemből, mióta egyedül nevelem, de összekuporgattam annyit, hogy megvegyem neki a tüll szoknyát.

Egyik nap sírt, állítólag a nagyobb lányok piszkálták, mert nincs tüll szoknyája. Nem is vagy igazi balett táncos, ha nincs szoknyád. Mondták ők.

 

6 éves és már nagy előadóban vagyunk. Ez egy kicsit rendezettebb terem. A lábára épp most húzza fel a balettcipőt. Ujjat kéne venni anyu. Tudom, de most nincs rá keret.

 

12 éves, elkéstük a nagy fellépését. Elütött az autó, jobban mondva belém jöttek ő meg emiatt lekéste a nagy nyitó táncot. Haragszik, dühös, de nincs újabb lehetőség bemutatkozni. Majd jövőre talán mondja a direktor.  Próbálom valahogy meggyőzni. De egy évet várnunk kell.

 

14 éves, szerencsére már bevették a tánckarba. De most is szenved, szegény. Itt görbe, mi ez a tartás, a lába hadd fájjon senkit sem érdekel. Magasabbra a kart. Álljon ki a sorból. Húzza fel a lábát. Nem így tanultuk. Ez botrány.

 

16 éves, táncol, több darabban is. Szép, nagyon, bár én nem értek hozzá. De tetszik. Mindegyik előadására elmegyek. Eső, hó nem számít, ott vagyok.

 

21 éves, Diótörő az álma. Táncolni akar a darabba. Éjt nappal gyakorol. Hogy kiváljon a tánckarból és ma felhívott, hogy sikerült neki.

Az én lányom balerina lett.

Vége

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

− 1 = 1

Cserebogár a falban

Szegény pajor mire gondolhatott, amikor a csodálatos átalakulása során bogárrá változva azzal szembesült, hogy téglák közé, a falba született újjá? Mert van ilyen, én se

Teljes bejegyzés »

Ha a boldogság…

Ha a boldogság kismadár volna,bizonyára kalitkába zárnák.Mivel illékony érzés csupán,helyette megzabolázzák.Jaj, szegény boldogság,vajon mit vétettél mond?Rossz híredet keltik ott,ahol nincs egyetlen mosoly?Ne hagyd, hogy azt

Teljes bejegyzés »

Te vagy…

Te vagy az életem, te vagy a levegőm.Te vagy ki éltet, te vagy a megmentőm.Szívem doktora, hogyan is nevezzelek?Szerelmem farkasa, el kell, hogy engedjelek. Author:

Teljes bejegyzés »

Hazámról írok

Edit Szabó : Hazámról írok Édes Földem, hol az életre születtem, kérlek maradj meg ilyennek mindig nekem, „Te oltasz a szívbe örömöt, bánatot,” hűséges lányod

Teljes bejegyzés »

Tükröződik…

Szeretettel új versem!     Author: Faragó Maia Faragó Maia vagyok: kreatív író, költő, blogger, diplomás kommunikátor, online tartalomszerkesztő. Pályafutásomat újságíróként, főszerkesztő-helyettesként, korrektorként, kommunikációs asszisztensként

Teljes bejegyzés »