Átkelő

Átkelő

Egyed-Husti Boglárka novellája

 

Napok óta keringek a szobámba és próbálok a gondolataimat rendezni. Az asztalon különböző listák és a Végrendeletem hever. 2 hónap, hallom az orvosom hangját. Ennyiből gazdálkodhatok.  Tudtam, hogy beteg vagyok, de azt hittem legyőzőm. Nem akartam kopasz lenni. Végül is saját magam okoztam ezt. Az orvos is megmondta. Talán, ha kezeltük volna több esélye lenne.

Egyre csak járkálok fel-alá. Nagyjából mindenki tudja a környezetembe, hogy meg fogok halni. Nem csináltam belőle nagy titkot. Egyszerűen csak elmondtam. Természetesen ahogy számítottam rá mindenki máshogy reagált a hírre, de nem hibáztatok senkit, hiszen én se tudnám, miképp reagálnék, ha egyszer csak közölnék, hogy nagyjából 2 hónap múlva nem leszek.

Hallom az orvosom hangját. Nem sok esélyét látom, hogy 2 hónapnál többet lesz életembe. Ha elfogad egy tanácsot, rendezze el a dolgait, búcsúzzon el a szeretteitől.

Szinte mindent elrendeztem, mindenkitől elköszöntem. Csak ő maradt hátra. Őt viszont még alig ismerem. Nemrég jöttünk össze, egyszer lefeküdtünk egymással. Hogy szeretem-e? Jó kérdést. Nem tudom. Az már megint egy jobb kérdés, hogy ő szeret-e engem?

De el kell neki is mondanom, bármi is ez köztünk tudnia kell, nem szeretek hazudni, a korrektség híve vagyok.  Ezért járkálok már napok óta a szobámba és próbálom rendezni a gondolataimat miképp is kellene ezt a témát felvezetni.

Aztán egyik este felhív épp hazajött külföldről, kérdezte, hogy van-e kedvem átmenni hozzá. Azonnal mentem. Bár ő szerintem másra számított.

Látta rajtam, hogy mikor bementem hozzá más volt az arcom. Rá is kérdezett, hogy baj van? Én meg csak ennyit mondtam: meg fogok halni. Aztán még ezt hozzátettem. Segít átkelni.

Vége

 

Egyed-Husti Boglárka
Author: Egyed-Husti Boglárka

Egyed-Husti Boglárka az Irodalmi Rádió szerzője. Amit tudni kell rólam: Már kisgyerekként fogékony voltam az alkotásra, nagyon szerettem olvasni, a könyvek szeretete a mai napig elkísér. A gimnáziumban eléggé zárkózott voltam, kevés barátom volt, kerestem a vigaszt, a kiutat a magányosságból. Az akkori irodalom tanárnő mutatta meg nekem, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, és hogy próbálkozzak a verseimmel. Akkoriban antológiákba és más folyóiratokban küldtem el alkotásaimat, mellyel szép eredményeket értem el. Kaptam oklevelet és mindig biztatak arra, hogy folytassam ezt az utat. Eléggé kishitű ember vagyok, így abba hagytam nagyon sok időre az írást. Aztán idén márciusban a magánéletemben történt olyan dolog, ami bár negatív könyveltem el azóta, viszont olyan szelepek/csatornák nyitódtak meg a lelkemben, amiért hálás lehetek. Hiszen azóta foglalkozom komolyabban az írással és már nem csak verseket, hanem novellákat/regényeket is írok. Azt hiszem megtaláltam a hangomat, azt a műfajt, amiben talán otthonosan mozgok, és azok az emberek, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy ezeket a műveket elolvasták, mind ledöbbentek, hogy úristen te ilyet tudsz írni? Úgy gondolom ennél jobb dolog nem kell.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Árvák

                                                                Árvák   A városnak ezen a részén mindig sokan járnak. Itt a buszmegálló, csillogó-villogó áruház, helyijárat-megálló; bank, iskola, pláza, szerkesztőség, ügyészség, illatozó látványpékség, börtön.

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Scherzo

Rózsa Iván: Scherzo Kövérek és soványak A kövér emberek mind joviálisak! A soványak viszont gyomorbetegek… Valami hasonlót mondott tréfásan megboldogult Popper Péter tanár úr annak

Teljes bejegyzés »

Az Óperenciás tengeren túl

Az Óperenciás tengeren is túl Az Óperenciás tengeren is túl Ahol a kurta farkú malac túr Tüntizők és alkohol abúzusban élők A társadalom peremén szendergők

Teljes bejegyzés »

Még hiszek benned

Még hiszek benned   Még hiszek benned, Hiába ül szívemen fájdalom; Te vagy nékem a boldogság, Te vagy minden bánatom.   Hallottam felőled jót, S,

Teljes bejegyzés »