User banner image
User avatar
  • Rácz-Akácosi Laura

Bemutatkozás :

Rácz-Akácosi Laura az Irodalmi Rádió szerzője.


Az irodalom sok éven át az életem része volt - nagyon sokat olvastam regényeket és verseket -, majd jött egy kevéske szünet és most ismételten
fellibbentette a fátylát.
Régebben is írtam verseket, már gyermekként is voltak szárnypróbálgatásaim, de aztán más művészet felé vettem az irányt, alkalmazott grafikus lettem (OKJ) a középiskolát elvégezve. Ezt követően az ELTE-Tanító és Óvóképző Főiskolai Kar elvégzésével, tanítóként államvizsgáztam. Két műveltségterületre is szert tettem, melyekkel felső tagozatban taníthatom a rajzot és az ének-zenét. Ez idő alatt is újra elkezdtem írni verseket, ebben az időben a témám leginkább a szerelem volt, ekkor ismertem meg jelenlegi férjemet.


Az államvizsga után jött a házasság és ezt követte saját cégünk megalapítása is. A rohanó életünk mindennapjait sokszor bearanyozta a verses rímfaragás, még ha szójátékok formájában is egy-egy párbeszéd alkalmával, így válaszolgattunk egymásnak. A párom is szereti a verseket és van, hogy ő maga is ír, még ezen a területen is egymásra találtunk.


Házasságunkból született pár éve egy kisfiúnk, aki most 3 éves. Nagyon sokat játszunk és képzeletbeli világokban is elutazunk. Sokat mesélünk egymásnak és persze előjöttek újra a rímek is. Verseimben megjelenik a kisfiam is, Dorián. Kezdeti műveimben ő kapta a főszerepet, majd életre keltek a történetek, megelevenedtek a távoli szigetek is, ahol tündérek, kalózok és sok más kedves állat él. 


Kosztolányi Dezső idézetével invitálok mindenkit verseim olvasására, aki szeretne egy kicsit játszani és a szürke hétköznapokból kilépni:


"A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,
akarsz-e mindig, mindig játszani,
akarsz-e együtt a sötétbe menni,
gyerekszívvel fontosnak látszani..."

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás