User banner image
User avatar
  • Andók Veronika

Bemutatkozás :
Andók Veronika az Irodalmi Rádió szerzője.
Andók Veronika vagyok, Nekézsenyben, a Bükkhát egy gyönyörű szegletén élek a családommal.
Gyermekkoromtól fogva szeretem a verseket, és már általános iskola harmadik osztálya óta írok magam is. Első úgynevezett sikereimet is még gyermekként értem el, egy versíró verseny különdíjazottjaként, majd egyik versemet Juhász Jácint felolvasta a Cimbora című műsorban a televízióban.
Mindezek hatására folytattam az írást, és az évek folyamán több gyermekversemet megjelentette a Tóth Könyvkiadó különböző antológiáiban, a Dörmögő Dömötör, a Tappancs újságok lapjain találkozhattak vele a gyerekek, de több gyermekzenekar is megzenésítette a verseimet, többek között a Fülemüle gyerekzenekar is.
2018 karácsonyára megjelent első önálló verseskötetem Fénysuttogó címmel, melyben felnőtteknek szóló verseimet találhatják meg az érdeklődő olvasók. 2021-ben A hegyhát kincse címmel újabb kötetem került az olvasók kezébe, melyben Nekézseny és a természet szépségei, az ünnepek öröme és melege a fő téma.
Legszívesebben tájverseket írok, szavakkal festek tájképet. Igyekszem verseimben pozitív életszemléletemet, a környezet, a teremtett világ védelme iránt érzett elkötelezettségemet is átadni olvasóimnak.
A versek mellett prózai műveket, meséket is írok. Meséim eddig a Mi mesénk című kötetben jelentek meg, jelenleg előkészületben van első önálló mesekönyvem.
Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás