User banner image
User avatar
  • Csendes Ramóna

Bemutatkozás :
Csendes Ramóna az Irodalmi Rádió szerzője.

Gyerekkorom óta a művészetek rabja vagyok, már 8 évesen nemzetközi megmérettetésen bizonyíthattam fogékonyságomat képzőművészeti alkotásokkal. Gimnazista koromban faltam a verseket, imádtam a magyar költészetet, Ady költészete nyűgözött le leginkább. Akkor még nem gondoltam, hogy később én is tollat ragadok, hogy kiírjam magamból, amit kell, hogy könnyítsek a lelkemen.


A versek bemutatják gondolataim, érzéseim parázsló varázslatát, legyen az szerelem, boldogság, szomorúság, vagy csak egy vágyakozás. 2015 óta írok, egy szerelem tanított meg az érzéseim versben való kifejezésére. Minden emberi és természeti változásra érzékenyen reagálok, az ezekből felgyülemlett érzéseket műveim megalkotásának folyamata segít feldolgozni, megélni. A lírai önkifejezés mellett, egy hirtelen jött sugallat hatására 2020 nyarán újra elkezdtem festeni, hogy kifejezzem azt, amit szavakkal nem lehet. Festményeimmel több kiállításon is jelen voltam.


Hálás vagyok azért, hogy a sors és a Jóisten megáldott ezekkel a képességekkel, örömmel tölt el az is, amikor nem csak magamnak, hanem másoknak is felidéz egy emléket vagy egy életpillanatot bármelyik alkotásom.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás