User banner image
User avatar
  • Gránicz Éva

Bemutatkozás :
Kedves Olvasó!
Gránicz Éva vagyok. Siófokon élek és itt is születtem 1966-ban.
A verseket kicsi korom óta szeretem. Mindig előnyben részesítettem azokat minden más irodalmi alkotással szemben. Versírói próbálkozásaim voltak fiatal koromban is, írtam pár soros rímeket, filozófikus gondolatokat. Ekkor még magamnak. Két nagy szerelmem van, a versek és a Balaton. A Balatonról és a Balatonnal kapcsolatban jópár verset írtam idáig és valószínűleg még fogok is.
Tíz éves koromtól sportoltam. Aztán élsportoló lettem. 25 évig voltam válogatott élsportoló judo (cselgáncs) sportágban. Minden energiám, időm erre fordítottam. Kétszeres olimpikon vagyok. 92’-ben Barcelonában VII. helyezett lettem. 96’-ban Atlantában IX. Én vagyok az első nő Magyarországon aki ebben a sportágban olimpián helyezést ért el. Hússzor nyertem Országos Bajnokságot. Voltam VB bronzérmes, EB aranyérmes...
TF edzői szakán végeztem és kisgyerekeket okítottam a judo alapjaira a saját edzésem után.
Amikor sportpályafutásom véget ért, utána pár évvel egy betegség belekényszerített a fotelba. Nem tudtam elviselni a tétlenséget és ekkor a testedzés helyett a verselés és írás került előtérbe. Teremtek és teremnek a gondolatok amiket papírra vetek és olvashatják majd a versszerető emberek.
Egy kedves, öreg színész barátom azt mondta nekem: “Éva te a judosok között is a legnagyobb költő és költők között is a legnagyobb judos vagy.” Eddig ennél kedvesebb és szebb dícséretet még soha nem kaptam a verseimért. Remélem, hogy verseim, írásaim másoknak is örömet szerez és elnyeri majd tetszésüket!
Nagyon hálás és boldog vagyok, hogy az Irodalmi Rádió szerzőinek a sorába léphettem!
Megosztás
Megosztás