User banner image
User avatar
  • Jacsó Teodóra

Bemutatkozás :
,,A legszebb dolgok sokszor fájdalomból, és veszteségből születnek. A lélek megrendülése megnyit valamit, ami másképp nem tudna megnyílni.”
Jacsó Teodóra az irodalmi rádió szerzői sorában…dalokat és verseket is felsorakoztat. Zenei tanulmányokat folytatott gyermekkorában, továbbá nagyon szeretett rajzolni. Rajztanára felfedezte tehetségét, így rajzversenyekre küldte. Mindig tudta, hogy művészettel szeretne majd foglalkozni. Emellett a verseket is nagyon szerette.

Művészete a divattervezéssel folytatódott. Magyarországon, Debrecenben elvégzett egy művészeti iskolát, a Debreceni Divatiskolában, divat-stílus tervező szakon. Így sajátította el a legfontosabb elveket az alkotáshoz.

Ruhákat tervezett egy ideig, divattervezőknél dolgozott. Részt vett a Magyarországon megrendezett 2005-ös Divatolimpián; saját tervezésű ruhákat mutatott be.

A festészethez mesterektől tanult:
Fazakas Koszta Tibor, Harsányi Zsuzsa, Nagy Krisztián, Szabó Norbert.
Részt vett egy gyermekrajz oktatói kreatív kurzuson. Számos képe egy magyar gyűjtő gyűjteményében megtalálható. Fest megrendelésre, és szabadon. Festményeit terápiás céllal is készíti.

Imádságokat ír, létrehozott egy imádságos oldalt: https://gyogyito-imadsagok.eoldal.hu
You-Tube csatornáján számos dal, meditáció és mese megtalálható.
Rendszeresen publikál a Nuuvella szerzőjeként, főleg verseket: Nuuvella. Jacsó Teodóra szerzői oldala

Amit a külső világ szétdúl, azt hivatottak helyreállítani művei; vezetve az olvasót a harmóniába, szépségbe, az égbe, a belsőbe, vezetni az olvasót, a hallgatót, a szemlélőt.

Jacsó Teodóra könyveket is ír. Az írás és a festés mellett énekel is, vokális zenéket ír… az ihletei vezetik.
Mesekönyveket készít, és illusztrálja a meséket, amit ír.

Teodóra mind az irodalom, mind a zene, mind a képzőművészet területein alkot. Zeneterápiát is végez spirituális tevékenysége részeként.

2022-ben jelent meg ,,Tükörben a boldogságom” című könyve.
2021-ben bekerült két meséje a ,,Hótakaró” című művészeti magazinba; saját illusztrációival megfestve.

Jellemző rá, hogy illusztrálja a műveit, verseit, meséit, írásait. A ,,Tükörben a boldogságom” című könyve kódex jellegű, melynek minden oldala színes; 316 oldalon keresztül vezeti az olvasót egy másik világba. A spirituális világnézet hat az összes művére, amit előad hangban, írásban, vagy képekben. Festményeiben, írásaiban, zenéiben is a szépség, a természet, a harmónia nyilvánul meg.

2013-ban kezdett írni, de munkája intenzívebben 2014-ben kezdődött el, mert a megnyilvánuló belső hangja nagyon fölerősödött. A megnyilvánuló belső világ egy hatalmas öröm számára.
2021-ben a MAIT Egyesület Jacsó Teodórának adományozta a Nívódíjat, a Napfény sólyomszárnyon című pályázatára benyújtott ,,Sólyomszárnyon harangvirág” című verséért.
Amikor Teodóra fest, belső képeit festi meg leginkább. Vagy egy-egy megrendelő kérésére készít képet egy témáról, ami inspirálja, új irányokba vonzza, és új utakat nyit meg számára a művészetében. Fest olajjal, akrillal, és akvarell technikával.

Mandalákat is készít, falra, ablakra. Különleges rózsaablak technikával készíti a mandaláit.
Telefonszám: :
06 70 7758521
Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás