User banner image
User avatar
  • Katona Márta

Bemutatkozás :
<p style="text-align: justify;"><strong><a href="https://ujabb.irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2017/08/KatonaMarta.jpg"><img class="size-medium wp-image-9901 alignleft" src="https://ujabb.irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2017/08/KatonaMarta-290x300.jpg" sizes="(max-width: 290px) 100vw, 290px" srcset="https://irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2017/08/KatonaMarta-290x300.jpg 290w, https://irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2017/08/KatonaMarta.jpg 294w" alt="" width="290" height="300" /></a>Dr. Katona Márta</strong> az Irodalmi Rádió szerzője.</p>
<p style="text-align: justify;">Nem először ragadtam tollat, hogy leírjak egy történetet.
Orvos vagyok, több évtizede dolgozom, mint gyermekgyógyász; súlyos állapotú újszülötteket és szívbeteg gyermekeket gyógyítok.
Munkám során, az intenzív osztályon számos elgondolkodtató, vagy éppen megrázó emberi sorsnak, megindító eseménynek voltam tanúja, amely mellett nem tudtam csak úgy egyszerűen elmenni. Időnként kikívánkoznak belőlem ezek a történetek, hogy másokkal is megosszam, természetesen név nélkül, és beazonosíthatatlanul. Néhány alkalommal már megjelentek írásaim, és az olvasók visszajelzése nyomán volt rá érdeklődés.
Ez bátorított arra, hogy ismét írjak néhány sort a kis betegeimmel kapcsolatos emóciókról, akiknek sorsa különösen mély nyomokat hagyott bennem.
De az egészségügyben eltöltött évek olykor keserű, néha azonban nagyon jó tapasztalatairól is kell szólnom, hogyan éli meg ezt egy orvos, aki a másik oldalon áll, és mi történik, ha ő is átkerül a betegek oldalára.</p>
Megosztás
Megosztás