User banner image
User avatar
  • Pánti Irén

Bemutatkozás :
<a href="https://ujabb.irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2016/06/pantiiren.jpg"><img class="wp-image-2185 size-medium alignleft" src="https://ujabb.irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2016/06/pantiiren-239x300.jpg" sizes="(max-width: 239px) 100vw, 239px" srcset="https://irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2016/06/pantiiren-239x300.jpg 239w, https://irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2016/06/pantiiren-768x966.jpg 768w, https://irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2016/06/pantiiren-814x1024.jpg 814w, https://irodalmiradio.hu/wp-content/uploads/2016/06/pantiiren.jpg 1205w" alt="pantiiren" width="239" height="300" /></a><strong>Pánti Irén</strong> az Irodalmi Rádió szerzője.
<p style="text-align: justify;">Püspökladányban születtem az általános és a középiskolát ott végeztem el..A szüleim fizikai munkakörben dolgoztak, hárman vagyunk testvérek. A családból..és a távolabbi rokonságból is én voltam az első, aki tovább akartam tanulni Nem volt könnyű ehhez a szülői támogatást megszerezni..A József Attila Tudományegyetem Jogi Karán szereztem diplomát Szegeden. A püspökladányi Járásbíróságon kezdtem pályafutásom Hamarosan férjhez mentem, és a férjem munkahely változásait követve dolgoztam a makói Járásbíróságon, a békéscsabai Városi Bíróságon, a szolnoki Munkaügyi Bíróságon ,a szolnoki Megyei Bíróságon, majd a fővárosi Törvényszéken innen mentem nyugdíjba. Két gyermeket neveltünk fel ,míg kisebbek voltak, jogsegélyszolgálat vezetőként is tevékenykedtem..Nyugdíjazásom után kezdtem el írni. Rendszeresen jelennek meg cikkeim a Szitakötő nevű gyermek folyóiratban.
Mélyen kötődöm szülővárosomhoz..Feldolgoztam a város híres szülötteinek így Karacs Ferencnek a neves rézmetsző és térképkészítő mesternek, és családjának, Csenki Imrének a Kossuth Díjas karmester és zeneszerzőnek, és testvérének a Csenki Sándornak a jeles cigány folklór kutatónak ez életét..Írásaimban megidéztem a ,régi Sárrét titokzatos világát, és a hétköznapi emberek életének apró villanásait..Néhány antológiába is bekerültek írásaim.
Ars poétikámat Cyrano de Bergerac szavaival így fogalmaznám meg.</p>
<p style="text-align: center;">„Egy szóval.
Csúszó, inda szerepet
Nem vállalok halálomig.
Lehet..
Tölgy nem vagyok,
nincs bükk természetem,
de egyedül növök,
ha már magasra, nem</p>
Megosztás
Megosztás