User banner image
User avatar
  • Szalai Sára

Bemutatkozás :
Szalai Sára vagyok, 16 éves, az Irodalmi Rádió szerzője, a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium 10. osztályos magyar-történelem szakos tanulója.
Debrecenben születtem. Hat éves koromig Nádudvaron éltem, majd édesanyámmal Szentesre költöztünk.
Már kisgyerekkoromban is rengeteg mesét néztem, az iskolában pedig egyből megszerettem az olvasást, illetve történeteket találtam ki a babáimmal, vagy azok nélkül. Elalvás előtt, éjszaka, ébredés után, a buszon, edzés közben és fizika órán.
Sokáig szándékosan nem írtam, feleslegesnek tartottam és úgy gondoltam, minden gyerek szeret történeteket kitalálni, ezért majd én is felnövök és kinövöm ezt.
Ami azóta sem sikerült.
Tavaly kezdtem el történeteket írni. Még sosem éreztem semmi ehez foghatót; írás közben szabadnak éreztem magam, az írástól pedig különlegesnek. Második alkotásom bekerült az Irodalmi Rádió Csöng a csend című antológiájába. Tavaly küldtem be az Irodalmi Rádió karácsonyi pályázatára A nyolcadik karácsony ajándéka című művemet, mellyel harmadik helyezett lettem a tizennyolc év alattiak kategóriájában.
Koromnál fogva leginkább young adult történeteket írok. Kedvenc műfajom a fantasy (és alzsánerei, például: high fantasy, dark fantasy, urban fantasy, történelmi fantasy,) az alternatív jelenben vagy jövőben játszódó disztópiák és a (tini)drámák, tragédiák. Fontosnak tartom a történeteimben a romantikus szálakat és a képszerű ábrázolást.
Szabadidőmben (és az unalmasabb tanórákon) írok, rajzolok, fotózok, színházba és moziba járok, a szentesi színházban dolgozok.
Megosztás
Megosztás