User banner image
User avatar
  • Szesztai Zsuzsa

Bemutatkozás :

Szesztai Zsuzsa az Irodalmi Rádió szerzője.


Az íráshoz bátorság kell. Hiszen az a művészeti ág, amely talán a legintimebb bepillantást engedi az egyén gondolatvilágába. Talán ezért is hallgattam sokáig, őriztem az asztalfiókban egy-egy elemi erővel feltörő gondolatsoromat.


Szombathelyen születtem, nőttem fel, formálódott szemléletvilágom. 17 évesen országos irodalmi pályázatot nyertem Kossuth Lajos emigrációs éveinek irodalmi szempontból történő feldolgozásával. Budapesten, a Közgazdaságtudományi Egyetemen végeztem, egyetemi éveim alatt verseket írtam. Majd a kreatív írás abbamaradt, dolgoztam, családanya lettem. Diplomata férjemmel gyakran költözünk külföldre, de ha itthon vagyunk, Budapesten élünk, itt van az otthonunk. Pályámat kommunikációsként, PR területen kezdtem, mert mindig is vágytam arra, hogy szabadon írhassak. Jelenleg kezdő műfordítóként izlandi irodalmat fordítok.


2020 elején kezdtem el az elmúlt években papírra vetett, felgyülemlett gondolataimat összerendezni, komolyabban verseket írni. Szeretem azokat az írásokat, melyek hozzám tesznek, megmutatnak olyan szempontot, amire eddig még nem gondoltam. Célom a körülöttünk lévő világ mélyebb megismerése, egyúttal önmagam nevelése az adott körülmények elfogadására. Verseimmel úgy érzem, másoknak is tudok adni egyfajta útravalót.


Örülök a lehetőségnek, és köszönöm a felvételemet az Irodalmi Rádió alkotói közé.
Verseimet a szerzői oldalamon a facebook-on publikálom:
https://www.facebook.com/SzesztaiZsuzsaVersek

Nyomtatásban eddig megjelent verseim:
a Litera-Túra Művészeti Magazin 2021 karácsonyi nyomtatott számában,
valamint a Holnap Magazin 2021-es év végi antológiájában és őszi zsebkönyvében olvashatók.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás