User banner image
User avatar
  • Szoó Virág

Bemutatkozás :

Szoó Virág az Irodalmi Rádió szerzője.


1971-ben születtem Egerben, majd az érettségi után Debrecenben végeztem magyar-angol szakos tanárként. Jelenleg Győrben élek és tanítok egy középiskolában.
2011-ben párbeszédeket kezdtem írni belső konfliktuskezelésként, ezekből született első kötetem, mely saját rajzaimmal 2014-ben jelent meg Pár-Beszéd címmel.
Ugyanekkor megvalósítva egy majdnem tíz éves álmomat, elkészítettem a Magyar irodalmi születésnaptárt. Szubjektív válogatás ez a magyar alkotók életműveiből, és életem egyik legfontosabb kalandja lett. Elkezdtem parafrázisokat írni, gondolatokkal válaszolni a testvéreimmé váló költőknek, íróknak. Az egy éven keresztül készített (a költészet napján kezdett) sorozat online jelent meg kb. 900 bejegyzéssel.
Azóta szeretek játszani a különböző versformákkal, és azóta még mélyebben lenyúlok fájdalmaim, örömeim, gondolataim gyökeréhez. Így születnek a verseim és novelláim.
Verseim egy részében a hétköznapi gondok és a költészet közötti feszültség jelenik meg ritmusjátékokban, míg másokban élményeim és gondolataim filozofikus összefoglalása olvasható.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás