2015. november 28-án, a Miskolci Egyetemi Könyvtárban rendeztük meg “Az év pedagógus írója / költője 2015.” című pályázatunk eredményhirdetését, ahol egy válogatást olvastunk fel a helyezettek és sikeresen szerepelt alkotók művei közül. A rendezvényen a díjak is gazdára találtak.

Az év pedagógus írója Friedler Magdolna zongoratanár, orgonaművész lett Budapestről, a Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa; az év pedagógus költője pedig Vukovári Panna 2015-ben, magyar nyelv és irodalom szakos tanár a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumból, szintén Budapestről.

Friedler Magdolna nyertes alkotása: PDF – LETÖLTÖM
Vukovári Panna nyertes alkotása: PDF – LETÖLTÖM

További helyezettek:
A) próza kategória:
2. Kutas Mónika – helyezett alkotása (pdf)
3. Sárváry Mariann – helyezett alkotása (pdf)
B) vers kategória:
2. Bajkán László – helyezett alkotása (pdf)
3. Réfi János – helyezett alkotása (pdf)

A pályázat teljes eredménylistája minden sikeresen szerepelt alkotással és szerzővel együtt letölthető innen:
VÉGEREDMÉNY LETÖLTÉSE – PDF

A sikeresen szerepelt alkotók meghívást kapnak az Irodalmi Rádió állandó alkotói gárdájába és a listában szereplő alkotásaikkal megjelenési lehetőséget kapnak a 2016-os antológiánkban.

A rendezvényről rövid beszámolót készített a Miskolci Napló szerkesztősége is:
A cikk megnyitása a MINAP weboldalán

Galéria:


Zsoldos Árpád főszerkesztő köszöntőjéből:

“Nagyon örülök annak, hogy az országunk tele van alkotó tanárokkal, akik a kötelező feladataikon túl fontosnak tartják átadni a világnézetük, a gondolataikat is a jelen és jövő generációjának. Tiszteletreméltó a szándék és bátran mondhatom, hogy azok akik ma itt ülnek a pályázók közül, mind egy szálig fel vannak vértezve azokkal a képességekkel, amelyek az értékes művészi alkotások létrehozatalához szükségesek.
Hiszen nekünk, pedagógusoknak nem csak a tananyag, a tudás átadása a feladatunk, hanem az értékes emberré való nevelés is. Minták vagyunk, ha akarjuk, ha nem. Erre a legegyszerűbb példát saját életemből hozom. Középiskolai igazgatóm és magyartanárom, Érsekcsanádi István hatására kaptam meg az utolsó lökést az irodalom felé. Ha az ő órái és személyisége nincsenek rám hatással, ma nagy valószínűséggel nem állok itt.
Ebben mindmáig hiszek, s abban is, hogy a pedagógusokon sok múlik, nagy a felelősség. S ha mindez alkotói szellemiséggel társul, az csak fokozhatja az eredményességet.
Hiszen egy író vagy költő birtokában van olyan eszközök tárházának, amivel más nem rendelkezik. Úgy leírni egy pillanatot vagy egy történetet, ami másnak is mondhat, jelenthet valamit, ami lelki kellemetességet okoz másnak.”


A rendezvényen megjelent sikeresen szerepelt alkotók az oklevél mellett könyvjutalmat is átvehettek. A hölgyek Gy. Szita Zsuzsa Versbe zárt évek, az urak pedig Kuji Zsolt Narancsszilánk című kötetét kapták meg.

A helyszínen oklevéllel és könyvajándékkal jutalmazott alkotók:
Bajkán László
Bihari Csaba
Brekk Zoltánné
Csatlósné Halász Ágnes
Csernák Krisztina
Dajka Viktória
Farmosi László
Fedák Anita
File Gabriella
Fogarasy Attila
Friedler Magdolna
Hajnal Éva
Jankóné Jónás Zsuzsa
Kedves Zilahi Enikő
Kerényi Mari
Kiss Anikó
Kocsis Erika
Kutas Mónika
Libinyiné Kecskés Katalin
Lipcseiné Nagy Mária
Mártonné Gajdán Marianna
Máté Istvánné Orosz Margit
Nagy Ágnes
Oláhné Szántó Tünde
Orbán György
Pardi Margit
Petrik István
Rocskó György
Simon Erika
Szencsák Erika
Szilágyi Katalin
Tóthné Telkes Csilla

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk,…