nagytamasnyarikarcAz Irodalmi Rádió kiadásában megjelent Utasi Hajnalka Angyalarcba fordult nyári karc című netkötete. A kötet az alábbi linken érhető el:
https://www.irodalmiradio.hu/netkotet/utasihajnalka/
Szerzőnknek már korábban, 2005-ben is megjelentettük egy válogatását, ami a “Szentjános bogár” címet viseli. Ez a netkötet már megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtár rendszerében is: http://www.mek.oszk.hu/03400/03440/html/
Mindkét válogatást sok szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe!

A cikkünkben is látható illusztráció Nagy Tamás munkája, aki így ír a vers ihlette alkotásáról: “Mert milyen is egy angyal? Ki tudja… Mindenkié másmilyen. Az biztos, hogy a “funkciója” az, hogy onnan a magasból vigyázzon ránk. Emiatt nem festettem a napraforgó arcoknak szárát. Így, lebegve inkább tűnhetnek lebegő lényeknek.
Az arcokat igyekeztem nőiesnek festeni, bár menet közben ebben már nem voltam biztos. Milyen nemű is egy angyal? Az égieket “fiúnak” ábrázolják, de a napi szóhasználatban szőke fürtös kislányra mondjuk, hogy “angyal”. Tehát elég nehéz igazságot tenni.

Az elektronikus kötethez Jókai Anna is küldött ajánlást: Utasi Hajnalka életében, verseiben egyaránt napraforgó ember: a fény felé fordul mindig, s remélhetően beérettségében magvai majd táplálékul szolgálnak. Eltökéltségét kísérje Isten kegyelme.


Neked is lehet netköteted az Irodalmi Rádió kiadásában, ami a Magyar Elektronikus Könyvtárba is bekerül!
Ha a rádió szerzője vagy és van legalább 25 kiadásra szánt versed vagy rövidprózád, vedd fel a kapcsolatot Zsoldos Árpád főszerkesztővel, a kiadvany@irodalmiradio.hu ímél címen, hogy megbeszéljétek a részleteket!

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk,…