Meg nem erősített értesülések szerint egyik kiváló súlyemelőnk holnaptól az Országos Árhivatalnál tölti be hivatását.

 

Harmincezer darab elhasznált spray-dobozt gyűjtöttek össze az ország úttörői, ami a Hősök terén került felhalmozásra. Nyolc órakor jeles sportolónk az olimpiai lánggal meggyújtotta a kanócot, és kezdetét vette a budapesti tűzijáték.

 

Kubában leálltak tegnap a cukornádaratással. A Kate nevű hurrikán aratott.

 

Világcsúcsot ért el Nagylábosi W. Gábor, aki a magyar cipőipar legújabb termékével a leghosszabb utat tette meg: a pulttól a kijáratig. A kijáratnál levált a cipő talpa, s

ezáltal belekerült neve a Rekordok Könyvébe.

 

Az aranypiacon emelkedett a piac ára. Az árfolyammozgások során a platina és a réz nem ért egy vasat sem.

 

A Magyar Televízió ezentúl éjfél után röntgen- és mikrohullámokat sugároz. A kevés orvosi felszerelés és a mindjobban elterjedőben lévő mikrohullámú sütő tette szükségessé a hiány gyors és olcsó pótlását.

 

Hazánkba érkezett a kókusz országának minisztere. A repülőtéri szívélyes fogadtatás után a két államfőt bevitték a kórházba. Nagy volt a tét. Műtét. Eszméket cseréltek. Utána megkoszorúzták egy ismeretlen és egy ismert koszorúkészítő szobrát. Az export–import egyezmény aláírásával a két ország aláírta, hogy a jövőben nem írnak alá semmit. A kókusz országa kókuszdiót fog küldeni, mi eltávolítjuk a csonthéjat (bérmunkában), s a többit visszaküldjük. Búcsúzóul a magyar külügyminiszter egy baráti, kecskeméti barackot nyomott… a vendég kezébe.

 

MIHI az Irodalmi Rádió szerzője. Josef Berger vagyok, Baján születtem, 1960-ban. A legtöbben csak MIHI-ként ismernek. Ez egyben…