Tiszta szívemből

 

A Valentin nap vészesen közeledett. Se kedvem, se barátom nem volt hozzá. Szóval újra egyedül töltöm a február 14-ét a közösségi oldalakon lévő szerelmes fotók nézegetésével.

A barátnőm, Laura már nagyon izgatott volt a suliban is. Neki sem volt barátja, de mindig hitt az igaziban és mindenkibe beleszerelmesedett. Ezen a napon még jobban bízott abban, hogy eljön a Nagy Ő. Én már feladtam ezt. Nem keresgetek. Majd eljön, ha akar. Ha nem akkor meg meghalok 9 macskával. Mondjuk, a macskákat utálom, úgyhogy inkább 9 kutyával. Ma február 13-a van, de már mindenki Valentin-napi lázban ég. Csak én nem. Szokásos. Nekem ugyanolyan nap, mint a többi. Egyhangú és unalmas. Délután elmentünk a plázába Laurával. Egész végig ráncigálta a karom, hogy “ott mennyi helyes fiú”, meg “Úristen arra mennyi helyes fiú” és hogy “Dorka azt nézd, milyen jól néz ki!” .

-Hagyjál már Lau! Engedd el a kezem! Látom őket igen-rántottam ki a csuklóm a szorításából. Mondtam, hogy vegyünk, valami ruhát erre elkezd vigyorogni-Na most mi az? Rád nézett egy fiú vagy mi bajod van?

-Ruhát akarsz venni!? Tuti tetszik neked valaki és neki akarsz tetszeni! Haha! Tudtam én! Ki az?? – ugrált előttem, mint egy idióta.

-Maradj már! Csak ruhát akarok venni! Nem tetszik, senki csak kell valami új gönc. Na. Olyan nagy dolog ez? – akadtam ki hirtelen, mert hát milyen dolog már az, hogy ha valamit akarok venni, akkor egyből fiúra gondolok. Chh…

– Igeeen. Ez tőled igenis nagy dolog. Nem mindennapi, hogy te vásárolni akarsz! Tuti pasi van a dologban. Csak nem akarsz mesélni. Pedig tudom ám! – vigyorgott tovább én meg csak forgattam a szemem.

-Na jó. Hagyjál! Szia!-mondtam és elsétáltam tőle, de ő nevetve visszahúzott a karomnál fogva. Én csak összecsíptem egy kicsit a bőrét, mire ő feljajgatott-na békén hagysz?

-Igen,igen! Auu..csak engedj..auuu…el!! – elégedetten elengedtem a kezét és beirányítottam az egyik üzletbe. Ott körülnéztem és találtam is egy számomra megfelelő ruhát. Egybe ruha és fekete színű. A karjánál csipkés, a hátánál kivágott és a térdem fölé ér. Derékig feszülő, onnantól pedig eláll. Felpróbáltam és elakadt a lélegzetem. Szépnek éreztem magam, ami soha nem történt még meg. Ez a ruha volt az IGAZI. Igen,igen szerelmes lettem. Halálosan. Körülbelül negyed óráig csak pózoltam a tükör előtt. Végre levettem azt a csodát magamról és a kasszához mentem fizetni. Elég nagy összeg volt, de megérte. Holnap ebbe megyek az iskolába. Most már inkább én is elkezdek reménykedni hátha valaki, észrevesz! Nem sok az esélye, de hátha. Laura már várt a

 

bolt bejáratánál és megkérdezte, hogy mit vettem. Büszkén mutattam be a szerzeményemet és a barátnőm el volt ájulva. Elindultunk hazafelé, mert már sötétedett és még tanulni is kellett. Laura hazakísért és ő is ment haza. Otthon telefonoztam egy kicsit utána pedig leckét írtam. Ezek után bekapcsoltam szerelmes zenéket, hogy átszellemüljek a holnapi napra. Ebből az lett, hogy a párnámat ölelgetve sírtam, mert nincs pasim.

Másnap reggel nagyon korán keltem fel, hogy összetudjak készülni. Felvettem a tegnap vett ruhámat és még ki is sminkeltem magam. A hajam enyhén hullámos alapból és derékig leér szóval azt kiengedve hagytam. A tükörbe belenéztem és tetszett, amit láttam. A lábamra egy fekete bakancsot húztam, hogy azért legyen egy kicsit laza sulis. Felvettem a kabátomat és elindultam Lauráért. Már elindult felém, hiszen késésben voltunk. A barátnőm tátott szájjal figyelte a kinézetemet, amikor a suliban levettem a kabátom. Rávigyorogtam és elégedett voltam. A folyósón sétáltam, amikor egy tízedikes fiú megállított. Még soha nem beszéltem vele, ezért csodálkoztam is.

-Szia, te Dorka vagy igaz? Csak Boldog Valentin-napot szeretnék kívánni-félénken előhúzott egy rózsát a háta mögül és a kezembe adta. Nagyon csodálkoztam és iszonyat boldog voltam.

-Ohh, köszönöm szépen! De miért érdemlem meg én ezt? – mosolyogtam a helyes fiúra ő pedig ugyanezt tette.

-Mert gyönyörű vagy. Már régóta figyellek és nagyon megtetszettél,de nem mertem odamenni hozzád,mert féltem,hogy egy ilyen szép lány elutasít – miután ezt elmondta,megfogta azt a kezemet, amivel nem a rózsát szorítottam – nem hinném,hogy nagyon ismerjük egymást,ezért szeretném,ha eljönnél velem a suli után a pizzázóba. Benne vagy?

– Benne hát! Nem mindennapi, hogy egy ilyen helyes fiú elhív valahová-mondtam neki őszintén.

-Rendben. És ez a ruha..Úristen! Nagyon jól nézel ki benne!

-Köszi, de tényleg. Akkor délután találkozunk. Nekem órára kell mennem. Szia! – köszöntem el tőle, mert késésben voltam újra.

-Szia! Örültem neked! – mondta és adott egy puszit az arcomra. Rámosolyogtam ő pedig szintén elment órára. Fél óráig még le sem lehetett rólam mosni a vigyorgást. Óra után Laurához mentem és gondolom észrevette a rózsát a kezemben, mert felsikoltott és odaszaladt hozzám. Elkezdett faggatni, hogy kitől van és hogy miért. Elmondtam neki mindent, ő pedig izgatottan hallgatta a mesémet. Mire a végére értem teljesen kifáradtan és mosolyogtam, mint a tejbe tök. Laura rám ugrott és megölelt. Ő is nagyon izgatott volt, hiszen őt is elhívta az egyik 9.b-s fiú. Nagyon boldogok voltunk és végre nekünk is igazi volt a Valentin-napunk.

-Ti hova mentek? – kérdeztem tőle.

 

– Öhm…a moziba. Valami akciófilmet nézünk. Nem baj, legalább végig tudom fogni a kezét. Szerelmes vagyok úristen – ájuldozott és szinte láttam a szívecskéket a szemében. Nem csodálkoztam rajta. Végre eljött a suli vége és várt rám a tízedikes fiú, akinek a nevét nem tudom sajnos. Na, mindegy, majd megkérdezem. A kapuban várt rám és onnan mentünk pizzázni. Útközben beszélgettünk úgy mindenről. Kiderítettem, hogy Attilának hívják, focizik, gitározik, szereti a Teen Wolfot és a zene a mindene stb. Én is meséltem neki magamról pár dolgot. Nagyon jól elvoltam vele és sok mindenről beszélgettünk. Hamar eltelt az idő, de megbeszéltünk egy következő randit is. Iszonyat boldog voltam. Este hazakísért és végig fogta a kezem. Amikor a házunk elé értünk szembe fordult velem.

-Nagyon jól éreztem magam veled. Lehet, hogy… – nem fejezte be a mondatot, hanem közel hajolt hozzám. Tudtam, hogy mi fog következni. Féltem, hiszen még soha nem csókóloztam. De megtörtént. Nem rontottam el remélem. Tökéletes volt. Imádtam. Mélyen a szemembe nézett

– Nem,nem lehet,hanem biztos, hogy szeretlek!

Újra megcsókolt. Furcsa volt, de én is kimondtam:

– Igen. Én is szeretlek!

Amikor elment, még sokáig néztem a távolodó alakját. Később felmentem a szobámba és rádőltem az ágyra.

Ez a Valentin-nap volt az eddigi legjobb. Imádtam. Soha nem fogom ezt elfelejteni. Attilát igazán szeretem és remélem, hogy ez köztünk sokáig fog tartani!

Kötél Doroti Az irodalmi Rádió szerzője. 15 éves vagyok,  Mezőszentgyörgyön élek,a Lánczos Kornél Gimnázium tanulója vagyok Székesfehérváron.Kis korom…