Rózsa Iván: Előzetes…

Úgy látszik, mi nem egy dimenzióban élünk. Én a való és szellemi világban, ti az anyagias anyagi világban. Pokoli lesz ez nektek, mikor rádöbbentek erre! Ha egyáltalán rá tudtok döbbenni valamire, ha van még egyáltalán bármi érzésetek.
Most délután négy óra körül van: még nem lehet tudni a választás hivatalos végeredményét. De én érzem, ha tiszta lesz a végső összeszámlálás; kormányváltás lesz! Bízom a szebb jövőben! És az isteni gondviselésben…
Nem kell ehhez látványosan templomba járni, a cirkusz kedvéért misézgetni! Keresztényként kell élni, s embernek maradni!
Rosszabbak vagytok, mint a kommunisták! Ők sem voltak normálisak, de legalább hittek valamiben, valami szellemiben, még ha ateisták is voltak. Ti csak a pénzben, a harácsolásban, a gyűjtögetésben „hisztek”; aki nem tud magának kaparni semmit, nem is ér semmit?!
Jézus nem akart kaparni magának semmi anyagi dolgot… Hogy meritek hát szátokra vagy inkább pofátokra venni a nevét?! Hogy mertek benyomulni egy templomba, egy szent helyre? Fertőtleníteni kell utánatok a Parlamentet is?!

Budakalász, 2018. április 8., a választási győzelem napján… (Megelőlegezem!)

Rózsa Iván az Irodalmi Rádió szerzője. Pécsett, az ikrek jegyében születtem, 1959. május 27-én. Tehát tüke pécsi vagyok.…