Kreáció 11
Csillaglakók

“Legyen olyan élet(forma), amely a csillagokban, csillagokon tenyészik. Elképesztő hőmérsékleten és elképesztő nyomáson. A csillagok felszínén-és mélyebben, akár a pontos középpontban is. Kisméretű élőlények, milliárdnyian ott, ahol nem is hinnénk, hogy egyáltalán lehetséges élni. Fürgén mozognak-és fejlett, értelmes lények, gondolkodnak, cselekszenek, akarnak, civilizációt építenek.
Hidrogénből táplálkoznak, héliumot adnak le környezetükbe-így közreműködnek a csillag fényét és melegét adó magfúzióban.
Hosszúkásak, néha gömbölydedek, sok végtagjukkal mozgatják magukat. Érzékelésük is fejlett. Ami a kommunikációjukat illeti: különböző színű (fény)sugarakat képesek kibocsátani, ezekkel értik meg egymást és értetik meg magukat.
Szaporodó tevékenységük nincs, a csillagok anyagaiból keletkeznek, folyamatosan. Pár száz év után lebomlanak-de alkotóelemeikből új csillaglakók születnek.”

Csillagokon, csillagokban is. Legalább így.

Tags:

Cselényi Péter az Irodalmi Rádió szerzője. A(z írói) nevem Cselényi Péter. 1981-ben születtem Pécsett. A gyerekkori próbálkozásoktól eltekintve…