Szerkesztőségünk fennállásának 16. évfordulóját ünnepelte 2019. február 2-án, Miskolcon, a Dűlő Étteremben és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

A rendezvényen két antológiát is bemutattunk. Az egyik a 2018-as éves összefoglaló kiadvány, ami Ész-szív összehangoló címmel jelent meg; a másik pedig 2018-as HAIKU-APEVA pályázataink eredményeként megszülető A Hold is velünk dalol című összeállítás.

 

Rendezvényünk adott otthont a 2018-as HAIKU pályázat eredményhirdetésének is, az est végén pedig négy díj is gazdára talált. Az Irodalmi Rádió legjobb szerzője díjat az alkotóközösségtől idén egy költő és egy prózaíró is átvehette. Próza kategóriában Szohner Gabriella, vers kategóriában pedig B. Mester Éva győzedelmeskedett.

B. Mester Éva bátyjával érkezett ünnepségünkre, így az átadást követő örömteli pillanatokat is együtt élték meg.

Szohner Gabriella díja, oklevele és ajándékcsomagja átadásra várva.

Idén először szépirodalmi életműdíjak átadására is sor került. Költészetük, valamint az Irodalmi Rádió életében betöltött szerepük elismeréseként Jeney András és Papp András számára adtunk át egy-egy életműdíjat.

Az összejövetelt szép számmal megtisztelték alkotóink. A további képeken visszaadunk néhány momentumot az ünnepi pillanatokból:

 

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk,…