2019. július 2-8. között foglalta el az Irodalmi Rádió alkotóközössége a Szigligeti Alkotóházat. 53 fős csapatunkban szerzők, előadók, hangmérnökünk és a szerkesztők, valamint családtagjaik is jelen voltak.

Emellett a környező településeken élő szerzők is megtisztelték jelenlétükkel összejövetelünket egy-egy alkalom erejéig.

Fekete Zsóka (Keszthelyről) itt vette át “A természet poétája 2019.” című pályázaton első helyezéséért járó oklevelet és díjat.

Zamárdiból egyik este vendégünk volt Szakáli Anna szerzőnk és Bodrogi Éva grafikusunk is.

A szokásoknak megfelelően napközben szabad programmal múlatták az időt a jelenlévők. A csodálatos időjárásnak köszönhetően többször is volt alkalmunk fürdőzni a Balatonban, de a környékbeli nevezetességeket is meglátogattuk.

Esténként 19:00-tól ültünk össze felolvasásokra, bemutatkozásokra és csapatépítő játékokra. Idén a bemutatkozásokat is csoport-feladatként kellett végrehajtani a résztvevőknek, ami igen érdekesre és változatosra sikerült. A csapatépítő játékokban volt filmes kvíz, íjászat, pelota, Ady kvíz és activity is.

A hetünk egyik fénypontja volt, amikor Túri Török Tibor szerzőnk meghívására meglátogathattuk a Keszthelyi Belvárosi Múzeumokat, melynek alkotónk alapítója.

Túri Török Tiborral, a Keszthelyi Belvárosi Múzeumok alapítójával a Babamúzeumban.

Sok szeretettel ajánljuk mindenkinek a többféle tárlatból álló múzeum-komplexum meglátogatását:
https://www.babamuzeum-keszthely.hu/hu/

Ottlétünk alatt Ernst Éva drón-felvételeket készített az alkotóházról és környékéről, amit YouTube csatornánkra is feltöltöttünk:

A 250 fotóból álló galériánkban minden résztvevőről találsz néhány jó felvételt felolvasás vagy játék közben. Ráadásul az egyik nap délelőttjén fotózást tartottunk a kastély parkjában, délután pedig a kitötőben, ahol szintén szép portrék készültek:

Köszönjük alkotóink aktív részvételét és az együtt töltött mozgalmas egy hetet!

Jövőre újra találkozunk! Helyszín és időpont később…

 

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk,…