Szerkesztőségünk 2019. november 23-án ünnepelte fennállásának 17. évfordulóját a Miskolci Egyetemi Könyvtárban.

Megtelt a Disputa tér a könyvtárban.

A résztvevők között szerzők, előadók, grafikusok, zenészek és hozzátartozóik várták, hogy fény derüljön az összejövetel legfontosabb kérdéseire: Ki viheti haza az év legjobb szerzője díjat? Kik lesznek az életműdíjasok? Ki lesz idén az év meseírója és gyermekvers írója?

A háromórás rendezvényen mindenre fény derült.

A megjelenteket a házigazdák, Zsoldos Árpád és Adrienn szerkesztők köszöntötték és vezették végig a műsoron:

Először a születésnapra készült két kiadvány bemutatójára került sor.
Az idei összefoglaló antológia Bevallani a bevallhatatlant címmel került kiadásra Török Nándor szerzőnk verssora nyomán; A Hold köpönyege című mesekönyvünk címadó története pedig Császár József nevéhez fűződik, aki ezzel együtt megnyerte “Az év meseírója 2019.” címet is. “Az év gyermekvers írója” pedig Bábel Antónia lett A világjáró fogkefe című írásáért.

A bemutatott könyvek:

Az összejövetelen a felolvasások mellett zenét is hallottunk, mert elfogadta meghívásunkat Karády István zenész partnerünk, aki dalokat játszott a Bűvölő 4. című sorozatunkból:

Karády István élőben zenélt és énekelt.

Előadóként Kocsisné Heiler Éva és Mitiner Mária közreműködött, de felolvastak egy-egy művet saját alkotásaikból: Ökrös Máté, Tóth Károly, B. Mester Éva, Szakáli Anna, Jeney András, Papp András és Török Nándor szerzőink is.

A legjobb szerző választás végeredménye 2019-ben:

PRÓZA:
1. Guti Csaba
2. Pelesz Alexandra
3. Szabó Veronika

VERS:
1. Zöld Attila
2. Hegedűs Gábor
3. Pocsai Piroska

A nyertesek megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket és személyesen vették át díjukat:

Szépirodalmi életműdíjat két hölgy szerzőnk vehetett át idén kiemelkedő szépirodalmi munkásságukért, megjelent köteteikért és az Irodalmi Rádió első 17 évében végzett alkotói és támogatói tevékenységükért: Bognár Stefánia Szombathelyről és Kühne Katalin Miskolcról:

A jelenlévő alkotók oklevelet, ajánddékönyvet vehettek át az alkotóközösség idei évében végzett alkotói és támogatói tevékenységükért:

További fotók az összejövetelről (készítették: Klotz Mária, Héthelyi Lajos és Zsoldos Adrienn):

Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelte jelenlétével rendezvényünket; valamint mindenkinek – azoknak is, akik nem tudtak eljönni – az idei munkáját!

 

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk,…