Előzmény

Arnóton születtem, Miskolctól nem messze. A családban én voltam az egyetlen álló fülű kiscica. Apukámtől örököltem. Mármint a füleimet. Anyukám és két kistestvérem lógó fülűek.

A fajtám körül van egy kis keveredés, mert a lógó fülű cicákat skót lógó fülűként tartják számon, ez alapján én skót álló fülű vagyok. Csakhogy én sosem voltam skót! Jó, néha fukarkodom a pocaksimit illetően, de az nem számít.

12 hetesen kerültem a gazdáimhoz. Hatalmas birodalom tulajdonosa lettem. Van vagy nyolc kaparó bútorom, szőnyegeim, pihenő helyeim, és egy fal teli polcokkal, ami csak az enyém. Ezen a falon szoktam fel-le rohangálni.

A szobákban vannak tabuhelyek, ahová nem mehetek, és nem ugorhatok fel. Ezt be is tartom. Azért néha bepróbálkozom. Főleg, ha új dolog kerül a házba. Ilyenkor a gazdáim elmagyarázzák, hogy ez az övék. Na persze!

Kellett egy kis idő, hogy megtanuljak írni. Ki kellett találnom, hogy a négy lábam közül melyiket használjam. Végül is négykezes, illetve négylábas lettem. Egy minden lében kanál kezes-lábas.

Senkit ne tévesszen meg a dátum! 2018-ban kezdtem vezetni a blogom, és a pazar memóriámnak köszönhetitek, hogy innentől osztom meg veletek életem történéseit.

Tags:

Héthelyi Krisztina az Irodalmi Rádió szerzője. Héthelyi Krisztina vagyok. 1977-ben születtem Újpesten. Alsós tanító nénim szerettette meg velem…